Nagyon imádom a kézimunkákat, főleg azokat a technikákat, amelyekkel hamar látványos eredményre tehetek szert, de gondolom nem vagyok egyedül a türelmetlenségemmel. A varrogatás különösen közel áll a szívemhez, de azt is bevallom a patchwork-öt még nem próbáltam, csak kacérkodom vele.
A halogatásban persze nagy szerepe van a pepecselésnek, nagy felfordulásnak, időigénynek stb. De most találtam egy nagyon klassz megoldást, amit a hozzám hasonló amatőrök is bátran kipróbálhatnak, mert az anyagból nem csak apró mintákat lehet kivágni, hanem jó nagy kockákat, így baromi haladós lesz a munka.
Ami még vonzó ebben a dologban, hogy bele lehet dolgozni a maradék anyagokat, kevésbé kopott ruhák darabjait, de lehet új a textil, ha valaki azt szeretné.

 Szabály nincs, csak annyi, hogy az anyagok hasonlóak legyenek, ne nyúljanak, ne kopjanak külön, és minden anyagot felhasználás előtt ki kell mosni, nehogy varrás után kezdjenek összemenni deformálva így a takarót. Jaj és persze a vasalás, minden varrást le kell vasalni.
1. lépés: méretvétel: – egy személyes verzióban: 135 cm x 200 cm
                                 -két személy részére: 200 cm x 200 cm,
                                 -király méretben: 225 cm x 220 cm.
 Ezekhez ki lehet számolni a kockák méretét, például: 40 cm x 40 cm ( persze ezekre majd jön a ráhagyás is lejjebb)
                                             

2. Ha meg van a méret kartonból készíthetünk egy szabásmintát, amihez hozzá lehet adni a ráhagyás méretét 1 cm-t így nem felejtjük el szabás közben.
3. Érdemes letűzni a mintát, így szabásnál nem csúszik el.

 4.Varrásnál össze kell tűzni a kockákat, így nem másznak el a gép alatt.

 5. Ha készen vannak a csíkok, azokat egymáshoz kell varrni, majd levasalni a varrásokat.

 6. a Hátlapot körben a kockás oldalhoz kell varrni, egyik oldalán 80 cm-es részt szabadon hagyva, itt lehet majd betölteni.

 7. A töltéshez szerintem akár paplan, akár vatelint  is lehet használni. Ha van töltve kézzel szépen be lehet varrni a nyílást.

8. A kockák találkozásánál a sarkokban, kereszt tűzéssel lehet rögzíteni a huzatot a töltetre, ettől kis pufi hatása is lesz. Hát ennyi. Jó munkát mindenkinek! 🙂
kisflanc ;*

Ha tetszett az összeállítás csatlakozz Te is a kisFlanc Facebook táborához (itt), ahol még több inspiráló ötlettel találkozhatsz  minden nap!

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.