Ha van egy régi vagy használaton kívüli képkereted és szeretsz barkácsolni, akkor pillanatok alatt készíthetsz egy vagány tálcát magadnak. Annyira egyszerű, hogy akár egy gyerek is össze tudja dobni.

Az előző posztban megmutattam, hogyan készíthetsz magadnak egyedi mintájú sablont (ITT). Ennek felhasználásával készült a mai főszereplőnk is, és láthatod, hogy valóban működik a stencil. 


A hozzávalók:
– képkeret,
– csiszolópapír,
– bőrpánt,
– szegecsek,
– olló,
– ragasztó spray
– szivacs,
– Poli-Farbe Cellkolor Aqua selyemfényű zománcfesték fekete és fehér színben,
  Poli-Farbe Cellkolor Aqua vízzel hígítható univerzális alapozó.

Festés előtt csiszold meg a keretet és portalanítsd le.


Ezt követően használd az univerzális alapozót, így szebb lesz a végeredmény.


Ha megszáradt az univerzális alapozó, következhet a festés 2 rétegben a fehér színnel, a felvitt rétegek pár óra alatt teljesen átszáradnak. Ezután a stencilt fújd le ragasztó spray-vel, helyezd a falapra, és egy szivaccsal vidd fel a fekete festéket a sablonra. Ha kész, óvatosan húzd le a felületről a fóliát, és hagyd megszáradni.

Amíg a minta szárad, készítsd el a fogantyúkat. Ehhez egy bőrszalag vagy egy bőröv darabka is megfelel. Kimérés után csak fel kell szegecselni a pántokat a keretre.

Ha mindennel elkészültél, illeszd vissza a keretbe a falapot és az üveget. Én a lappal kezdtem, ezt követően helyeztem vissza az üveget, de ha szeretnéd, megfordíthatod a sorrendet. A vastagság miatt tettem vissza az üveget, így a lap nem kotyog a keretben.

Ha elkészültél, nincs más hátra, mint hogy megjutalmazd magad akár egy nagy pohár citromfagyival. 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a kisFlanc Instagram csoportjához, inspiráló fotógyűjteményekért kövess a  Pinterest vagy a 

Thumbler oldalamon.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.