Évek óta gyűjtögetem a székeket, ládákat és sok más gyönyörűséget.
Nem vagyok rafinált régiség vadász, nem a márkajelzések után kutatok, valahogy csak rám kacsintanak és már viszem is őket. Ha van időm akkor pedig nekiállok házitákolni, ami nem a munka minőségének igénytelenségét fémjelzi, hanem azt, hogy szuper csúcstechnikás gépek nélkül próbálok meg fúrni és faragni.
Ezt gondoltam azért osztom meg, mert így talán más is felbuzdul, és nekilát tákolgatni. A szerszámkészletem azért időről időre bővül egy két kis hasznos holmival, mert hamarabb emelek le a polcról egy üvegvágót, mint egy körömlakkot,  de semmi felső maró meg ilyesmi.
A gépházban van egy hőlégfúvó, ami megsúgom szerintem sz… sem ér,  vagyis eddig nem sok hasznát vettem, helyette viszont összetörök pár üveget és a nagyobb darabokkal pillanatok alatt kivégzem a régi lakkozott felületeket, íves helyeket is gyönyörűen lehet vele tisztogatni, résekben is elfér, tuti kis cucc.
Van egy kis vasaló formájú csiszológépem, ami viszont nélkülözhetetlen, ez minden alkalomra ajánlott eszköz. Ehhez pedig többféle csiszolópapír.
Egy egyszerű fúró és egy kárpitos pisztoly, ennyi a fegyvertár. Jó van még csavarhúzó, kalapács meg az alap felszereltség de ezek minden háztartásban ott vannak.
Ezzel már lehet kezdeni valamihez, csak egy kis időre van szükség.
De most nézzétek meg mi lett abból a székből, amit 4 éve szereztem, Vaterás kincs,  5000 Ft volt:
szerkezetileg elég stabil, de borzasztóan le volt pukkanva:
először szétszedtem, közben imába foglaltam annak a nevét, aki a négyszögletes csavarfejeket kitalálta, párszor ugyan levertem a bütykeimet, de 8 napon belül vannak,

jó tanács, mindent be kell számozni és jelölni, mert a régi bútor darabkái nem passzolnak mindenhová, így nem kell majd 2 hétig legózni velük, amikor össze kellene illeszteni,

 a lábtechnikával csak óvatosan, a csapolásoknál jó segítség, ha egyedül vagyunk,

  ha minden darabokban hever lehet csiszolni,

a csavarokat befújtam cillit bang-gal, gondoltam hátha leszedi a rozsdát, nem lett 100%-os, de használt,

 pár tipli az illesztéseknél eltört, így azokat kifúrtam és tiplifából vágtam újakat, ezeket visszaragasztottam,

 jöhetett a kárpitozás, mindent szét majd össze

tisztogatás után úgy döntöttem nem tudom az összes szöget kiszedni a fából, ezért ami nem jött maradt,
két réteg vásznat rátűztem a rugók tetejére

 a vászonra került egy jó adag tömő anyag és szivacs

vettem egy barna színű GAS hasított bőrkabátot 800 forintért egy piaci turkálóban, gyönyörű anyag és a háta teljesen épp,  sérülésmentes, arra figyeltem, hogy a varrást pont a párnázat közepére szabjam,

 körben szépen betűzdeltem és már csak a helyére kellett tenni az ülőrészt.

 körben szépen betűzdeltem és már csak a helyére kellett tenni az ülőrészt.

 Hát nem gyönyörű, a fém csavarokkal a kopott fa a bőrrel? Jaj és azért nem kezelem  le a fát semmivel, mert nekem így a legszebb. Azok a formák, ívek meg régi szögek a  karcolások……imádom  a régi holmikat!!!

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.