Akik régóta követnek tudják, hogy imádom a ládákat és imádok felújítani. A két szenvedélyem most összefutott egy felújítós projektben, amelyhez Sadolin termékeket használtam.

A ládát a barátnőmtől kaptam ajándékba (köszi Vio!).  Katonai célokra használták fénykorában, majd éveken át valahol kallódott és porosodott.
Több felhasználási lehetőséget rejtenek magukban a ládák, tárolás mellett lehetnek asztalkák vagy plusz ülőhelyeket is biztosíthatnak, ha sok a vendég. Mivel én kültéri feladatot szabtam rá, ezért időjárásállóvá kellett varázsolnom, így már csak a megfelelő anyagok kiválasztására volt szükség és egy fél napra, amíg felújítottam.
A munkamenetet lépésenként megmutatom nektek, mert nagyon egyszerű és, mert mindenkit bátorítani szeretnék hasonló felújítási projektekre, hirdetve ezzel az értékmentést és a költséghatékonyságot. Bízzatok bennem, Ti is meg tudjátok csinálni!

1. lépés:

Találjátok ki mire szeretnétek használni a kiválasztott tárgyat. Ez meghatározza a felhasznált eszközök és anyagok listáját, időt tudtok kalkulálni a teljes munkamenetre. Ez egy nagyon jó tanács, mert így elkerülhető a többszöri kipakolás és hozzáfogás.

Az én listámon a következő eszközök és anyagok szerepeltek:

-rezgőcsiszoló
-csiszolópapírok
-védőkesztyűk
-védőszemüveg
-védőmaszk
-ecsetek
-Sadolin termékek

2. lépés:

Csiszolás. A felületekről eltávolítottam a szálkákat, a port és a durva részeket simává tettem. A csiszoláshoz 100-as finomságú papírt használtam. A nehezen hozzáférhető helyeken vagy csiszológép hiányában kézzel is hozzá lehet fogni a tisztogatáshoz, csak az hosszabb időráfordítást igényel. Durva felületek esetén védőszemüveg és védőmaszk használata javasolt. A csiszolás befejeztével portalanítani kell a felületet.

3.lépés:

Alapozás. A portalanított, áttörölt felületre Sadolin Base Plus HP színtelen alapozót használtam. Ez mélyen behatolva a fába védi a fa felületét a kártevőkkel szemben, időjárásállóvá teszi azt és jó tapadást biztosít a rákerülő lazúrnak. Egyenletesen kell felkenni az alapozót, majd 2 óra száradásra van szükség, hogy tovább haladhassunk.

4.lépés:

Lazúrozás. Ha tökéletesen megszáradt az alapozó, jöhet a lazúrozás. Ebben az esetben az én választásom a Sadolin Plus vizes bázisú vastaglazúrra esett, világos tölgy színben. A száradást követően, 4-6 óra elteltével, felvihető a második réteg, amely tökéletesen garantálja a hosszútávú védelmet.

5. lépés:

A teljes száradást követően, használható és beilleszthető a tervezett helyre.

Ha bővebben szeretnétek megismerni a munkafolyamatot a sadolinkisokos.hu oldalon még több fotót és még több magyarázatot találhattok, sőt ajánlom kedves figyelmetekbe a következő kisfilmet is a projekt egészéről. Jó munkát, jó szórakozást!

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a kisFlanc Instagram csoportjához, inspiráló fotógyűjteményekért kövess a  Pinterest vagy a 

Thumbler oldalamon.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.