A rendszeres követők tudják, hogy napokon keresztül dolgoztam az IDdesign által felajánlott Asta széken. A szék a Maxcityben tegnap megkezdődött Design+ kiállításon megtekinthető. 

A szék átalakítási projektben 5 blogger vett részt, a téma szabadon választott volt, mindenki a saját elképzelését és világát, stílusát jeleníthette meg. A gyönyörűségek vasárnap délután 16 órakor kerülnek árverésre, a befolyt összeget pedig a résztvevők felajánlják egy önállóan választott nemes ügy érdekében. Ha szeretnétek látni az átalakított székeket gyertek el a Maxcity-be,  ha megtetszett valamelyikőjük, licitáljatok és nyerjétek meg magatoknak. 
Az átalakítás leírom, így láthatjátok majd a több órás, napos munkafolyamatot. A szék a gipsy karavánok színes, gazdagon díszített világát próbálja megidézni, az élénk színekkel és mintákkal, tele érzelmekkel, élettel. Olyan ez akár egy inspirációs tábla, amire feltűzködjük az ihletet adó apróságainkat.
 A kiindulási pont egy pasztell sárga Asta szék volt.
  
 A festéshez akril festékeket használtam, először maszkoló szalaggal különböző kockákra osztottam a felületet. Több rétegben festettem az alapot, majd a száradás után, következett a mintázás.
  
 A mintákat először papíron megterveztem azután szabad kézzel vittem fel a székre. A csillámporozáshoz kivágtam egy papír szívet ráhelyeztem az alapra és

decoupage ragasztóval körbekentem, a választott glitterrel pedig leszórtam. Óvatosan lehúztam a papírt és készen volt a minta. Szalvéta technikát is alkalmaztam a piros felületen rózsaszín rózsák esetében és üveg kontúrozó festéket is használtam az ezüst díszítéseknél.

  

 A felírat gyereknyomdával készült, előszedtem a betűnyomdát, csomagoló papírra nyomdáztam, befestettem a betűket, kitéptem őket és felragasztottam a székre, majd az előzőekben már említett módon csillámporoztam. Az ülőkére és még néhány helyre arany szegélyt ragasztottam, fedőlakkal lefújtam, krepp papírból élénk, nagy virágokat szabdaltam és ragasztottam a háttámlára.

Most pedig az IDdesign-ban áll a pódiumon, ha kíváncsiak vagytok menjetek nézzétek meg élőben, a több ezernyi ecsetvonással készült szépséget, ha pedig nagyon megtetszene, vigyétek magatokkal! 

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.