4/19/2018

Így készíthetsz gyorsan dekadens feketeerdő-tortát!


Tudom, hogy lakberendezős posztot vártok jobban, de van van egy receptes oldalam is, amihez már sok ételt elkészítettem és lefotóztam, csak lassan tudom őket feltölteni, de ezt a receptet minnél hamarabb szerettem volna megosztani veletek, mert egyszerű, gyors, nagyon-nagyon finom torta lesz a végeredmény. Én a nagyobb fiam szülinapjára készítettem most szombaton, mert a barátaival ünnepeltek és szükség volt egy tortára. Hát hamar elfogyott. :) A vicces az volt az egészben, hogy odakészítettem nekik a kanalakat, amivel ehették volna, de mivel elfelejtették kivinni kézzel fogyasztották.  Hála az égnek nem láttam ezt a jelenetet, de az biztos, hogy nyoma sem maradt a sütinek. De most következzen a recept, amit akár még Anyák napjára is elkészíthettek.

Hozzávalók a tortalapokhoz:

-6 db tojás
-6 evőkanál cukor
-3 evőkanál kakaópor
-3 evőkanál liszt
-1 teáskanál sütőpor
-1 kávéskanál só


Hozzávalók a krémhez:

-250 g meggy
-2 evőkanál cukor
-2 dl víz
-2 evőkanál étkezési keményítő
-egy kevés cseresznye likőr
+ fél liter tejszín habbá verve


Az elkészítés menete:

A tojásokat fel kell verni a cukorral, majd hozzáadni a kakaót, lisztet, sütőport és sót.
Két közepes méretű tortaformát kibéleltem sütőpapírral, én összegyűröm a papírokat, hogy jobban tudjam használni és kevésbé csúszkáljon, plusz ettől rusztikus külsőt kapnak a lapok.
A formába öntöttem a masszát és 180 fokon tűpróbáig sütöttem, ez kb. 20 percet jelentett.

Amíg sültek a lapok elkészítettem a krémet.
A meggyet a cukorral felforraltam, majd hozzáadtam a vízzel elkevert keményítőt és sűrűsödésig tovább forraltam.
Közben a tejszínt is felvertem, majd, amikor minden kihűlt, összeállítottam a tortát.
Félbevágtam a lapokat, majd elkezdtem rétegezni. Először kicsit cseresznye likőrrel átkentem a tésztát, került rá egy adag meggyes krém, végül egy adag tejszínhab. Majd a következő tortalap és így tovább. Amikor az utolsó laphoz értem a likőrös kenegetést a tejszínhab követte és a tetejére került a meggyes krém, mint díszítő elem. És ennyi!
Próbáljátok ki, bízzatok bennem! Jó sütögetést kívánok! :)

Hogy hitelesebb legyen a recept, egy videót is készítettem az elkészítés menetéről, a felvételen kicsit olyan vagyok, mint a fejnélküli lovas, de bevallom 46 évesen meggondolja az ember,  hogy mikor szerepeljen felvételeken. Meg hát itt a sütié a főszerep. :)




Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for Blogger...