2018. márc. 22.
Diós-fahéjas mázas borított csiga
Húsvétkor vendégeink lesznek és most találom ki milyen ételeket főzzek nekik. Így eset a választásom erre a sütire. Ezt biztosan elkészítem, mert nemcsak ünnepélyesen néz ki, hanem nagyon finom is. Ami még mellette szól, hogy a tésztát előző nap este el lehet készíteni és a hűtőben éjszakázhat, majd másnap reggel meg lehet sütni.
Én most egy fél adagot készítettem, ez kb. 4 személy számára elég.
Hozzávalók a fél adaghoz:
A tésztához:
6 dkg cukor
250 ml tej (laktózmenteset használtam)
6 ml olaj
1/2 tasak szárított élesztő
500 dkg liszt
1 teáskanál só
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál sütőpor
kevés liszt majd a végén ez kb. még 5dkg
A mázhoz:
10 dkg vaj (laktozmenteset használtam)
3 marék dió
cukor és fahéj ízlés szerint
Összeállítjuk a tésztát egy tálban, megszórjuk a tetejét liszttel és kelesztjük. Ha reggel szeretnétek kisütni, tegyétek lefedve a hűtőbe éjszakára.
Téglalap formára nyújtjuk megkenjük egy kis olvasztott vajjal, megszórjuk cukorral és fahéjjal.
Feltekerjük és éles késsel felszeleteljük.
Közben egy formába beledobjuk a 10 dkg vajat és a melegedő sütőben megolvaszatjuk, majd bele tesszük a darabolt diót. Visszatoljuk a sütőbe 1-2 percre pirulni.
Ezután kivesszük a sütőből, a csigákat a dióra tesszük és kb. 30 perc sütés következik 180 fokon.
Amikor készre sült, egy tányért teszünk a formára és gyors határozott mozdulattal megfordítjuk.
Nagyon-nagyon finom! Jó sütögetést mindenkinek! :)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése