3/22/2018

Diós-fahéjas mázas borított csiga




Húsvétkor vendégeink lesznek és most találom ki milyen ételeket főzzek nekik. Így eset a választásom erre a sütire. Ezt biztosan elkészítem, mert nemcsak ünnepélyesen néz ki, hanem nagyon finom is. Ami még mellette szól, hogy a tésztát előző nap este el lehet készíteni és a hűtőben éjszakázhat, majd másnap reggel meg lehet sütni.

Én most egy fél adagot készítettem, ez kb. 4 személy számára elég.

Hozzávalók a fél adaghoz:

A tésztához:

6 dkg cukor
250 ml tej (laktózmenteset használtam)
6 ml olaj
1/2 tasak szárított élesztő
500 dkg liszt
1 teáskanál só
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál sütőpor
kevés liszt  majd a végén ez kb. még 5dkg

A mázhoz:

10 dkg vaj (laktozmenteset használtam)
3 marék dió
cukor és fahéj ízlés szerint

Összeállítjuk a tésztát egy tálban, megszórjuk a tetejét liszttel és kelesztjük. Ha reggel szeretnétek kisütni, tegyétek lefedve a hűtőbe éjszakára.

Téglalap formára nyújtjuk megkenjük egy kis olvasztott vajjal, megszórjuk cukorral és fahéjjal.
Feltekerjük és éles késsel felszeleteljük.



Közben egy formába beledobjuk a 10 dkg vajat és a melegedő sütőben megolvaszatjuk, majd bele tesszük a darabolt diót. Visszatoljuk a sütőbe 1-2 percre pirulni.



Ezután kivesszük a sütőből, a csigákat a dióra tesszük és kb. 30 perc sütés következik 180 fokon.



Amikor készre sült, egy tányért teszünk a formára és gyors határozott mozdulattal megfordítjuk.


Nagyon-nagyon finom! Jó sütögetést mindenkinek! :)

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for Blogger...