2017. okt. 30.

3 trükk a nátha ellen!


Hirtelen ránk tört az őszi hideg, ami személy-szerint nekem nagyon nem tetszik, mert kevesebb időt tudok kertészkedéssel foglalkozni. Azt is elárulom, nagyon félek attól, hogy beteg leszek és mindent megteszek annak érdekében, hogy bármiféle megfázást elkerüljek. Ezért van pár trükköm, amit veletek is szívesen megosztok.Ha kerti munkát tervezek, egy termoszban előkészítek magamnak egy finom gyógyteát, amiben a fogyasztásig jól kiáznak a gyógynövények hatóanyagai és a termosz szűrőjével egyszerűen tudom kiönteni a teámat. A forró itóka erősíti az immunrendszeremet és a hidegben jól fel is melegít, így tovább folytathatom a kinti munkát.


Ha pihenőt tartok szeretek jól bebugyolálva melegedni, amihez új kedvencem akadt, de nemcsak az enyém lett, hanem a gyerekeim is előszeretettel csapnak le rá. Imádják az elektromosan fűthető párnát. Le sem tudom írni, milyen jólesik, amikor kötögetés közben melegíti a derekamat. Így a kényelmes pihenésem alatt még jobban ellazulok.


A harmadik trükk, ami szerintem nagyon fontos, az a kellően pihentető, megfelelő mennyiségű és minőségi alvás, amihez két segítségem is akad. Egy finom kamilla tea, amit odakészítek az ágy mellé és az esti olvasgatás közben elfogyasztom, illetve az elalvás megkönnyítésére egy csodalámpát használok, ami segít az ellazulásban, megnyugvásban. Pulzáló fénye állítható, amely a jógából ismert légzőgyakorlat végzéséhez nyújt segítséget. A levegő bentartásával és az elnyújtott kilégzéssel több oxigén kerül a vérbe, amely ellazuláshoz vezet. A lámpa két üzemmóddal is rendelkezik egy egyszerűbb és egy összetettebb, így gyerekek mellé is klassz, mert amellett, hogy az egészséges elalvásban segít, még látványos is a menyezetre kivetülő fénye.

Hát így figyelek arra, hogy elkerüljem a náthát. És honnan lehet beszerezni a fotókon látható hasznos holmikat? A Tchibo üzletekből vagy a Tchibo webshop-ból. Védekezzetek Ti is a hideg ellen!

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for Blogger...