2017. júl. 13.

Ötletek gyerekszobákhoz és gyerekek szórakoztatásához :)

Egyre többször futok bele olyan írásokba, ahol fiatal anyukák osztják meg véleményüket, rózsaszín, púderfelhős, szivárványos, csillámporos sziruptól csöpögősen, milyen könnyű a gyerekkel az élet. Milyen könnyű egész nap, gyönyörűen alszik, sosem hisztis, álom vele utazni és mindig azt teszi, amit épp elvárnak tőle. Szerinted?

Biztosan akadnak, akiknek álom gyermekeik vannak, de tudod, nekem is van kettő. A legtündéribb srácok voltak, most is azok, de már 18 és 16 évesek elmúltak, így sokmindenen átmentem én is.
Amíg picik voltak nagyon sokat voltam velük egyedül, így pontosan tudom, hogy milyen gyerekekkel az élet, napközben, úton és útfélen, mert utazni is rengeteget utaztunk. Hamarabb és többször ültek repülőn, mint buszon vagy vonaton, így tudom miről van szó.

Imádom őket, tündéri kisfiúk voltak, de, ha kellett unatkoztak, hisztisek voltak, ha nőt a foguk nyűglődtek, nekik is akadt rossz napjuk, tették ezt ösztönösen és ez így van rendjén.
Ilyenkor kellett mindig bevetnem valamit, amivel elvontam a figyelmüket, amivel le tudtam kötni őket, egy kis apróság, amitől boldogok voltak, ha csak pár percre is. Építettem nekik kisfaházat, dobozokból nagy házat, szigetelő szalaggokkal térképet ragasztottam a padlóra a gyerekszobában a környező utakról, területekről, oviról, boltról, hogy a kisautókkal végig járják azokat. Az udvaron minden délután akadálypályát építettem nekik, felültek a konyha pultra amíg én főztem és ők is segítettek, de mindig pórszívózás lett a vége. Sorolhatnám még, ugyan úgy, ahogyan Te is, mert a gyerekkel igen is nehéz az élet.

Ennek kapcsán hoztam most gyerekszobákat, amelyekben számtalan unalom űző ötlet és megoldás van, amiből inspirációt lehet meríteni.
Találsz majd olvasókuckót, kreatív sarkot, búvóhelyeket, ötletet tároláshoz stb...
De most inkább abbahagyom a szövegelést és nézd a lehetőségeket, talán akad ami megoldást jelent számodra is! :)

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for Blogger...