6/07/2017

Színválasztási tanácsadó a shabby chic stílushoz


Az egyik legnépszerűbb lakberendezési stílus a Shabby Chic, amely a nőket érinti meg igazán. Kedveltségét talán az alapozza, hogy régi, kidobásra szánt berendezési tárgyakat használhatunk az otthonunk kialakításához, így költséghatékony módja a lakberendezésnek. A rendelkezésre álló tárgyakat pedig egy kis munkával és néhány ecsetvonással kedvünkre alakíthatjuk. A shabby chic stílusban az is szimpatikus, hogy nem a precizitásról szól, így bárki, akiben van lendület, hozzáfoghat a felújítási munkákhoz, mert hibázási lehetőség ebben az esetben nem létezik. Aki kevésbé érzi magát ügyesnek vagy a kreatívkodás távol áll tőle, azok is belevághatnak nyugodtan, legyen szó akár bútórfelújításról, akár a falak átfestéséről.


Ami inkább kérdésként felmerülhet a tervezés során az a színválasztás, amely néha komolyan elbizonytalaníthat bennünket, mert a shabby chic stílus alapját a régi bútorokon túl a sajátos színpalettája adja, amely érinti a falakat, a bútorokat és a kiegészítőket. Ebben a választásban szeretnék segíteni, és jótanácsokat adni, hogy a felújítás egyszerű és költséghatékony, a végeredmény pedig lenyűgöző legyen.Tudjuk, hogy a festékek, amelyekkel kopott hatást lehet elérni és egyszerű a használatuk, nagyon drágák. Viszont van egy nagyon jó hírem, kréta festéket bárki tud magának otthon keverni, olcsó, és ugyanúgy bármilyen felületre lehet használni. 

A recept a következő:

- 2 rész víz
- 1 rész modellgipsz

Ha összekevertük, bármilyen bútorra használhatjuk, ha pedig elkészültünk, és megszáradt a felület, egy vax segítségével fixálhatjuk, és védhetjük a festést. Ezt a keveréket akár fém felületek festésére is alkalmazhatjuk, így biztosra veszem, aki egyszer kipróbálja, a rabjává válik.

Ha szeretnénk több réteget festeni, és azokat visszakoptatni, még autentikusabb lehet a bútorunk. Amennyiben fokoznánk a kopottasságon, a festett felületet sötétíthetjük egy kávéba vagy erős teába mártott rongy segítségével is. 


A Poli-Farbe Platinum matt latex konyha- és fürdőszobafesték színpalettája nagyon jól illeszkedik ehhez a stílushoz, így a keverékünket még színeznünk sem kell. 
A következő árnyalatokat javaslom a fehéren túl: 


dió:

hamuka:

hegyilen:

kék szellőrózsa:

mandulavirág:

zöld hortenzia:

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for Blogger...