2017. jún. 16.

Így készíthetünk egyedi mintákat falra és fára!A sima festett falat vagy bútorfelületet gyakran szeretnénk valahogyan feldobni, egyedivé tenni.
Erre nagyon jó megoldások léteznek. Az első, amit ajánlok, az a stencilezés, amelyet akár mi magunk is könnyűszerrel elkészíthetünk házilag. A stencil nagy előnye, hogy tartós és több alkalommal is használható. A hozzávalók könnyen beszerezhetőek, sőt, sokunk otthonában is rábukkanhatunk.

Szükséges eszközök:
- Műanyag lap, amely egy irattartó mappa is lehet. Én egy cell lapot használtam, mert nekem ez volt itthon.
-  A kedvenc mintánk vagy idézetünk, feliratunk kinyomtatva. 
-  Egy pirográf, ha nincs, egy sniccer.
-  Cellux.
-  Egy alátét, amely hőálló.

Nincs más hátra, csak a fóliát rátenni a mintára, rögzíteni cellux segítségével a lapokat, hogy ne mozduljanak el, majd jöhet a pirográf. A leghegyesebb végével átrajzoljuk a lapról a mintát, a hőtől megolvad a műanyag. Ha készen vagyunk, csak ki kell nyomkodni a lyukakat, ha nem vált el rendesen,  sniccerrel vagy kisollóval lehet segíteni. 

A következő módszer ismerős, régi bevált módszer, csak kicsit feledésbe merült: a mintás festőhengerrel való dekorálásra gondoltam. Ezzel nemcsak  falat, de bútort is dekorálhatunk.A harmadik módszer a nyomdázás, amely egy kicsit pepecselős, de nagyon szépen lehet egy szekrény vagy egy fiók belsejét díszíteni vele. De akár falakat is feldobhatunk ezzel a technikával. Ha nincs nyomdánk, faraghatunk magunknak krumpliból is, mint gyerekkorunkban, de készíthetünk akár radírból is. 
A sablonozáshoz kifejezetten a Poli-Farbe Platinum egyrétegű beltéri falfestéket érdemes használni. Ez a festék ugyanis a gélesítésnek köszönhetően nem spriccel, nem csepeg, gyorsan szárad és már egy rétegben is kitünően fed, így könnyed és játékos dekorálást tesz lehetővé. Ráadásul a gyártó színkombinációkkal is a segítségünkre siet, így azon sem kell gondolkodni, melyik színek passszolnak egymáshoz!


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for Blogger...