3/09/2017

Mandulás csiga citromos mascarpone krémmel



A fiaimnak nagyon szeretek kedveskedni a kedvenc ételeikkel. Ez a süti is a kedvencek listáján szerepel. Hasonlít a darázsfészekre, de a citromos krémmel leöntve totál más lesz a végeredmény, isteni finomság.

Hozzávalók: (12 csiga lesz)

tészta:

-175 g langyosvíz
-1 tasak szárazélesztő
-100 g cukor
-60 g natúr joghurt
-1 tojás
-80 g olaj
-560 g liszt
-1/2 teáskanál só

töltelék:

-100 g darált mandula
-5 g őrölt fahéj
-100 g nádcukor
-50 g olvasztott vaj

mascarpone krémhhez:

-100 g mascarpone (de lehet natúr vajkrém is)
-100 g porcukor
-1 evőkanál citromlé
-2 evőkanál tej

+1 tojásra lesz még szükség, hogy a megkelt csigákat bekenjük.

A tésztához először a nedves hozzávalókat keverjük össze, azután a száraz összetevőket keverjük bele a masszába és egy kis dagasztással szép fényes ruganyos cipót gyúrunk. Kis liszttel leszórjuk és lefedve egy órára félretesszük kelni.

Ha megkelt a tészta kinyújtjuk kb. 30 cm x 40cm-es téglalap formára. Megkenjük olvasztott vajjal, rászórjuk a cukros mandulás keverékkel, feltekerjük és 12 csigát vágunk belőle.

Kivajazott és sütőpapírral bélelt formába pakoljuk és lefedve újabb 2 óra pihentetés következik.
Ha letelt a kelesztési idő egy felvert tojással átkenjük a tésztát és mehet a sütőbe 160 fokon 35 perc sütés, de érdemes ellenőrizni, mert sütőtől is függ a sütési idő.

Amíg sűl össze lehet állítani a citromos krémet, a mascarpone legyen szobahőmérsékletű, mert csak úgy lehet csomómentesen kikeverni a porcukorral. Mehet hozzá a citromlé és a tej.

A kész sütiket ezzel a masszával kell lecsorgatni.

Kellemes időtöltést és jó étvágyat! :)

Ha tetszett bejegyzés és az ötlet, kérlek, kövess a Facebook-on, Instagramon, a Thumbler vagy a Pinterest oldalamon, így biztosan mindig frissen értesülsz az újdonságokról.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for Blogger...