2016. okt. 3.

Szuper TRÜKKÖK gyerekszobák falfestéséhezA gyerekszobák falait dekorálni nagyon izgalmas dolog. A gyerekek személyisége és érdeklődési köre lehet inspiráló  forrása az ötletnek, melyet pár óra alatt mi is kivitelezhetünk. 


Nyugodtan lehetnek merész terveink, kisfelfedezők kaphatnak dzsungel hátteret, szuperhősök éjszakai város sziluettet vagy álmodozó romantikus hercegnők a felhők közé kerülhetnek. Ezeknek a témáknak az elkészítéséhez a Dulux festék oldalán találhatunk ötleteket és lépésről-lépésre kisfilmeket, melyek láttán meggyőződhetünk, hogy a dekoratív falfestés gyerekjáték.Sokan azért választják az egyszínű falakat, mert attól tartanak, ha a gyerekek túlpörögve valamilyen hozzávalóval falnak mennek, könnyebb renoválni. De ezt a problémát elfelejthetjük, hiszen a hagyományos festékekkel ellentétben a Dulux EasyCare lepergeti magáról a folyadékot, sőt a rárakódott szennyeződéseket egy vizes szivaccsal könnyedén eltávolíthatjuk a felületről a falszín kopása nélkül. Ez egy szuper anyag!  Ráadásul eddig csak fényes réteget képző festékekkel találkozhattunk, a Dulux EasyCare viszont matt fényű, így a falfelület egyenetlenségei sem látszódnak.  A kiváló alapanyagoknak köszönhetően a Dulux EasyCare falfesték:

Kiadós

1 l festék, 1 rétegben akár 16 m2 felület kifestésére is elegendő és 48 színből válogathatunk, kiszerelések: 2,5 l és 5 l

Mérsékelten csöpög

Könnyen felhordható, így kevesebb szennyeződéssel jár a festés.

Kiváló fedőképesség

2 réteg felfestése után tökéletes, homogén felületet fogunk kapni.

Lég- és páraáteresztő felület

Az innovatív összetétel hagyja a falat lélegezni


Fontos, hogy a felület a festék teljes száradása után, kb. 28 nap elteltével válik hidrofóbbá.
10 hasznos tanács a falak festéséhez

A Dulux EasyCare festékeivel könnyű dolgozni, de az alábbi 10 lépéssel jó, ha tisztában vagyunk.

1. Időzítés
Festéskor a hőmérséklet, akárcsak a felület hőmérséklete, +10 és 28 °C között, a relatív páratartalom 80% alatt legyen. Ha lehetséges, napfénynél fessünk. Ilyenkor nem vetődnek árnyékok a festendő felületre, melyek megnehezítik a festést és kihagyásokat is okozhatnak.

2. Szerszámigény
Anyagfelhordáshoz használjunk rövid szőrű (10–18 mm) Dulux hengert vagy szintetikus szálú ecsetet. Ne felejtsünkel beszerezni takarófóliát és maszkolószalagot sem.

3. Előkészítés
Érdemes időt és energiát fordítani erre a fázisra, hiszen csak a jól előkészített felületen lesz a festék jó minőségű és tartós. A falat legelőször alaposan meg kell tisztítani mindenféle szennyeződéstől, zsiradéktól, korábbi festékrétegtől.

4. Korrigálás
Az egyenetlen falfelületet dörzspapírral csiszolva tehetjük simává. A repedéseket vagy réseket gletteltölthetjük ki, de mindig hagyjunk elegendő időt ezek kiszáradására is.

5. Készen állunk?
Ha a fal tiszta, száraz, szilárd, por- és szennyeződésmentes, kezdődhet a festés.

6. Alapozás
Sose felejtsük el az alapozást. Az alapozó használata egyenletessé teszi a felületet, és meggátolja, hogy a festék beszívódjon a falba, így a drága festék használata gazdaságosabb.

7. Keverés
Használat előtt alaposan keverjük fel a festéket, de sose hígítsuk! Erre a festők figyelmét isérdemes felhívni.

8. Próbafestés
Végezzünk próbafestést! Derüljön ki élesben is, hogy mutat a szín a falon, illetve hogy alapos volt-e a fal festésre történő előkészítése.

9. Festés
Nagyon fontos, hogy mindig fent kezdjük a festést és lefelé haladjunk! Először egy keskeny ecsettel fessük egyenesen végig az éleket („snejdolás“), ezt követően a nedves él mentén haladva
dolgozzunk tovább. A festéket 2 rétegben vigyük fel, a második réteg előtt várjunk 2-4 órát.

10. Legyünktürelmesek!
A felület a festék teljes száradása után kb. 28 nap elteltével válik hidrofóbbá, azaz moshatóvá.*


Jó tervezgetést és festést mindenkinek! 

Ahol még találkozhattok velem, kövessetek bátran! 


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for Blogger...