2016. ápr. 29.

Így készíthettek saját készítésű, egyedi feliratokat, képeket textilre!
Mindenkinek vannak kedvenc motívumai, képei, inspiráló mondatai, gondolatai, melyeket szeretnénk néha, egy pólón, trikón, párnahuzaton, bevásárlószatyron látni.
Kedvenceim nekem is vannak, húúú, de mennyi és arra gondoltam kipróbálom hogyan működik a transzfer folyadékos lenyomat készítése.
Az első próbálkozásaim, még karácsony körül kezdődtek, nagyon harmatos eredménnyel. Akkor csak illóolajat használtam, a transzfer oldat helyett és azt hittem az okozza a kudarcot. Így szereztem hivatásos vegyszert. Újra próbáltam és kis változtatásokkal de végre sikerült. Gyönyörű lett! A képek minősége lehetne jobb is tudom, de ezt nézzétek el nekem, ígérem szerzek egy jó fényképezőt...

Lézerrel nyomtassátok ki a kedvenc képeiteket, és itt jön egy kis csavar, ahol én eleinte elvéreztem, a nyomtatótól is függ valószínű, de ez kevés festéket tartalmazott nálam, így egy erősen felhúzott fénymásolatot érdemes készíteni a nyomtatott képről. A szövegnél tudjátok tükrözni kell.

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a kisFlanc Instagram csoportjához, inspiráló fotógyűjteményekért kövess a  Pinterest vagy a 

Thumbler oldalamon.


Majd a kedvenc képet, arccal az anyagra kell helyezni, szalagokkal rögzíteni.Egy folyadékkal átitatott fültisztító pálcikával a képet hátulról átkenjük, ha ez megtörtént egy kiskanállal dörzsölgetjük a mintát a textilre.


Majd finoman lehúzzuk a papírt.


Egy kis vasalás és kész! Vászonra is kipróbáltam ezen még szebb lett, az anyag szövése sokat bejátszik.  Ez a vászon próba:


Próbáljátok ki bátran! Illóolajjal is lehet, csak arra figyeljetek, hogy az olaj fehér legyen, mert a sárga befogja az anyagot. 

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for Blogger...