8/27/2015

Így készíthettek tálcát egyszerűen és gyorsan!
Egy kis barkácsolásra lelkesítelek benneteket. Tálca készítési ötlettel állok elő, aminek elkészítése nagyon kevés időt igényel. 

A munka első fázisa a rétegelt lemez és a lécek leszabása. Ehhez a Dremel Moto-Saw lombfűrészét használtam. Nagyon hasznos kis masina, könnyű kezelni, csajoknak ideális az otthoni csináld magad ötletekhez. A tálca méretét kihagyom, mert bármekkorát lehet gyártani.A méretre szabás után következik a csiszolás, hogy sima és tiszta felületet kapjunk a festéshez.A csiszolás után egy kárpitos pisztollyal a tálca aljáról feltűztem a lemezt a lécekre. Mivel vékony az anyag, ezért elég erősen összefogja a  lécekkel. Így nagyon gyorsan lehet haladni és elkerülhető a fa repedezése.
Portalanítás után jöhet a festés, bármilyen színt választhattok, nálam fehér matt akrilfesték volt kéznél.

A díszítés a legjobb része, lehet fantáziálni bátran, minta, szín számtalan lehetőséget nyit. Ebben az esetben egy papírlapot faragtam ollóval, mint az oviban a szalvétából a hópihéket. Emlékeztek? :)


A sablont a tálcára illesztve, egy szivacsos festőpamaccsal, vagy minek is nevezzem, óvatosan rányomkodtam a festéket a felületre. Ha hiányzik otthonról a pamacs, egy egyszerű tiszta mosogatószivacs sarka is megteszi. Piros akrilfestéket hígítatlanul használtam, ezzel elkerülhető a papír átázása.


A festés után azonnal óvatosan leemeltem a sablont. 
Ha néhol a papír aláfolyik a festék, vizes fültisztító pálcikával le lehet törölni. Fogantyú helyett összefontam két madzagfület, amit apró csavarokkal felraktam a tálca szélére. Ennyi! 
Remélem sokan kipróbáljátok majd és kedvet kaptok még több elkészítéséhez! Jó munkát, sok sikert!Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for Blogger...