6/25/2015

Így készíthettek egyedi mintákat fára, textilre és papírra!


Sokan vártátok már, hogy írjak, főként a saját nyomda készítéséről. Ezzel a technikával gyönyörű mintákat tudtok nyomdázni, minden felületre. 

A japán linóradír faragása hasonlít a linómetszésre, de ez jóval könnyebb, mert az alapanyagot úgy szeli a véső, mint kés a vajat. Kreatív hobbi boltokban kaptok hozzávalókat vagyis radírtömböt és késeket. Azután szükségetek lesz egy mintára, amit rajzoljatok fel egy papírra először és gondoljátok végig, mely részét szeretnétek látni, mert a negatívját kell kivágnotok. Indigóval felesleges bajlódni, alig hagy nyomot a radíron, így segítség nélkül kell a formáitokat átrajzolni. Ha készen vagytok jöhet a faragás. Hamar megy és könnyen, de eleinte legyetek óvatosak, inkább csak keveset szedjetek le a felületből, így kisebb valószínűséggel hibáztok. Saját nyomdáimat kipróbáltam textilen, fán és papíron és azt hiszem nagyon klasszak lettek a nyomatok. Próbálkozzatok bátran megéri! Sok sikert mindenkinek, ha van elkészült darabotok és szívesen megosztanátok másokkal, küldjetek fotót és közzétesszük!
 Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a kisFlanc Instagram csoportjához, inspiráló fotógyűjteményekért kövess a  Pinterest vagy a 

Thumbler oldalamon.





Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for Blogger...