2/23/2015

Süssetek cantuccini-t a tea mellé!


Bár hétvégén jobb lett volna megosztanom Veletek a receptet, de bátran hozzáfoghattok délután is a sütögetésnek, mert nem nehéz és baromi hamar össze lehet dobni az alapot.
A legnehezebb részlete a sütés folyamatának, várakozás a végeredményre. Az alaptésztát bármivel lazán lehet ízesíteni, kedvenc aszalt gyümölcsöket vagy fűszereket hozzáadva kísérletezni. Az isteni cantuccini pedig üvegben tárolva várhatja az aktuális kísérőjét, tea, kávé, kakaó, este pedig rátalálhat egy pohár bor. Sőt szépen csomagolva még ajándék is lehet, ha nem faljátok fel mindet! Sanszos a dolog! Jó sütést mindenkinek!

Hozzávalók:

12 dkg liszt
7 dkg cukor
10 dkg kedvenc, mehet vegyesen: mandula, mogyoró, kandírozott narancs, mazsola, áfonya stb...
1/4 teáskanál sütőpor
2 dkg vaj
1 tojás
1/2 citrom reszelt héja
pici fahéj, pici só

Mindent összekeverve, sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 3-4 cm széles és 40 cm hosszú rudat kell formázni (vizes kézzel könnyebb), majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25-30 perc sütés,  de biztos, ami biztos, végezzetek tűpróbát. Ha megsült és picit hűlt, éles késsel, 1 cm-es csíkokat vágjatok, majd vissza a sütőbe, kicsit megsütni a szeleteket is. Tárolni egy kekszes doboz vagy üveg a legalkalmasabb.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for Blogger...