2015. febr. 3.

Egy kis konyha sztori! 10 ötlet konyhai szigetek kialakításához...


Az álomkonyha fogalma és kialakulása, ha a konyha történelmet kutatjuk, az 1900-as évek elején indult útjára. Nem igazán volt fókuszpontban, nem vonultak be vendégek időzgetni, a család tagjai nem voltak kíváncsiak hogyan készülnek az ételek, ki főz vagy éppen mekkora a helyigény, milyen a berendezés stb...

Amikor a nagymenő családokból is eltűntek a cselédek, a háziasszony vette át a konyha irányításának feladatát, így a funkció kiegészült a szépséggel és kényelemmel. A mindennapi tevékenységek is ide szivárogtak be, közben pedig megjelentek az okos, házimunkát megkönnyítő kütyük. Mindent egybekeverve fejlődésnek indult a konyha, mint önálló és központi helyiség. Megérintette a stílus, dizájn, ergonómia. Persze a  nyugati kultúrákból is szippantva megjelent az egybenyitott vagy amerikai konyha, amelyekben már középen gyakran virított egy központ, egy sziget.
Ez lehet kicsi vagy nagy, kör alakú vagy szögletes, mobil vagy fix, de középen van.
Körbejárható, plusz felületet biztosít, sőt kialakítható reggeliző, gyors kajálós részleggé, lehet benne mosogató, tűzhely, könyvespolc vagy bármi, amit a család fontosnak tart. Mindenki mást bújtat belé, de ötletekre, példákra mindig is szükség van.
Most 10 lehetőséget hoztam, válogassátok, tervezzétek, formáljátok át saját igényeitekre. A lehetőségek végtelenek. Jó megvalósítást!

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for Blogger...