2015. febr. 17.

2015-ös konyhatrend előrejelzésA közelgő Konyhakiállításhoz kapcsolódóan kértek fel egy előrejelzés elkészítéséhez a 2015-ös konyhatrendekről.


A modern vagy minimál stílusú bútorok, változatlanul nagy népszerűségnek örvendenek.  A beépített, egyszerű szekrénysorok, fogantyúk nélküli, szinte egybefüggő, egységes felülete mellé, gyakran kecses lábakon álló, bútorszerű szigeteket társítanak.


Ez a kombinációs tematika folytatódik az anyag- és színhasználatban is, sőt az sem meglepő, ha két stílus keveredik. A modern stílus mellé gyakran párosíthatnak antik vagy vintage bútorokat, melyek összekötik a konyhát a lakás egyéb helyiségeivel.

A vidéki konyhák szerelmesei is találhatnak maguknak érdekességeket, itt még most  is örök kedvenc a fehér, lesznek kopott felületek, melyek között megjelenik a kék és a szürke szín is vagy a fekete-fehér kombinációk.


A fa felületek, főként a tölgyfa, rusztikus megjelenésétől kezdve, a színezett,  pácolt, olajozott felületekig széles skálán kínálnak választási lehetőséget.
Jellemző ugyanakkor, hogy a modern konyhát párosítják a rusztikus felületekkel, így a megviselt fafelület alkotja a frontokat, melyek közé modern, multifunkciós kütyüket építenek, gondolva a dizájn örült főzőmesterekre.
De ugyan ez fordítva is igaz, a vidékies stílusú konyhák szuper-modern konyhai gépekkel felszerelve.

Gyakori a 2-3 szín használata, bármely stílusban találhatunk rá példát.
Az előző évek népszerű rozsdamentes acél felületei még itt-ott felbukanak, mint az ezüst vagy a króm, de ezeket lassan leváltja a réz, az arany és a bronz, melyek a feketével kombinálva tökéletes párost alkotnak.

A dekor itt sem hiányozhat, találkozhatunk tapétákkal, indusztriál stílusú lámpákkal, geometrikus mintákkal és formákkal vagy etno stílusú kiegészítőkkel, melyek akár a burkolatokon is visszaköszönhetnek. A 2015-ös trendben talán a kombináció a legfontosabb vezérelv.
Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for Blogger...