2015. jan. 7.

"Re-design - gondold újra!" pályázat kreatívaknak


"Re-design - gondold újra!" pályázat kreatívaknak
A Humusz Szövetség meghirdeti a "Re-design - gondold újra!" pályázatot a barkácsolni szerető, kihívást keresőknek.
Ha szeretnéd megcsillogtatni a kreativitásodat és egyben tenni valamit a környezetvédelemért, jelentkezz a Humusz Szövetség lakossági pályázatára, amelynek témája az egyes tárgyak funkciójának újragondolása és ezekből újrahasznosított használati tárgyak barkácsolása. A pályázat célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a hulladéknak szánt anyagok újrahasználhatóságára, népszerűsítse a „re-design” irányzatot, ezáltal is elősegítve a környezeti szemléletformálást.
Pályázhat minden magyar állampolgársággal rendelkező természetes személy. Lehetőség van egyéni vagy páros pályázatok benyújtására. 
A pályázat témája:
1. kategória: bármilyen használati tárgy készítése a következők valamelyikéből: fölösleges/tönkrement bicikliből, bőröndből, harisnyából, esernyőből, régi játékokból.
2. kategória: kisebb méretű irodai kellék készítése, ami lehet: kalaptartó, papírtartó, kisszekrény, virágkaspó, asztali-, vagy állólámpa, beltéri recycling designkuka stb.
A beadott pályaművek technikai követelményei:
  • Az alapanyagok mindkét esetben régi, felesleges, újrahasznosított-, újrafeldolgozott- vagy maradékanyagok legyenek.
  • A pályamunkához a pályázó adjon rövid (500 karakternyi) leírást, amelyből megismerhetjük az elkészítés folyamatát és a felhasznált anyagok eredeti funkcióját.
  • Beküldendő minden pályaműről minimum 5 db, jó minőségű (megfelelő megvilágítás, fehér háttér, min. 1.5 MB, vagy 1.2 Mpixel méretű) fénykép.
        o A fényképek közül 3 db elöl-, hátul- és oldalnézetet dokumentáljon, valamint
        o 1-1 fénykép készüljön az alapanyagokról, illetve a kész pályaművekről (szemléltetve az „előtte-utána” állapotokat).
A pályázatok értékelése:
A pályaműveket háromtagú szakmai zsűri értékeli.  A bírálatok során a közízlést, vagy a kisebbségek jogait, stb. kifejezetten sértő, szerzői-jogi szempontból aggályos, vagy a pályázati feltételeknek nem megfelelő műveket indoklás nélkül kizárjuk. Az eredményről minden pályázót írásban értesítünk.
Az alkotásokat a Humusz Szövetség Facebook oldalára is feltöltjük, hogy a közönség szavazatait (like-ok és megosztások) is figyelembe tudjuk venni. A különdíjak kiosztása a közönségszavazatok alapján történik.

Díjazás:
I. díj: Mindkét pályázati kategóriában 45 ezer forint értékű, szemléletformáló ajándékcsomag, valamint a Re-krea különdíjak is kiosztásra kerülnek.
A legjobban sikerült, illetve a legtöbb like-ot kapott pályaműveket a Humusz Szövetség a 2015. április – október között, az ország 11 helyszínén megrendezésre kerülő országos „Re-design vándorkiállításon” mutatja be, amelynek indulásakor nyilvános sajtómegnyitóra kerül sor. Az esemény díszvendége, a pályázat zsűrijének egyik tagja Ullmann Mónika, a közismert színésznő.

Beküldési határidő: 2015. március 20. (a benyújtásnál a postai bélyegző dátuma számít):

Beküldési cím: Humusz Szövetség, 1111 Budapest, Saru utca 11. A képeket elektronikus formában várjuk a redesignpalyazat@humusz.hu e-mail címen.
A tárgyban a „Re-design – Gondold újra!” jeligét fel kell tüntetni.
Minden pályaműnél kérjük megadni az alkotó nevét és elérhetőségeit (lakcím, telefonszám és e-mail).
Egyéb információk:
A pályázaton való részvétellel a pályázók elfogadják a részvételi feltételeket.
A pályázók a pályázat benyújtásával elfogadják, hogy a zsűri bármely, jelen pályázattal kapcsolatos döntése végleges és minden tekintetben kötelező érvényű, azokkal kapcsolatban minden jogi tevékenység kizárt.
A kiíró a pályamunkákat szabadon felhasználhatja.

További tájékoztatás kérhető: redesignpalyazat@humusz.hu email címen, vagy a +36 1 386-26-48 telefonszámon, illetve személyesen a Humusz Szövetség irodájában (1111 Budapest, Saru u. 11.).
A pályázat az EGT/Norvég Civil Támogatási Alap által finanszírozott projektjének keretein belül kerül megvalósításra. Projektazonosító: NCTA-2014-8346-E. Bővebb információ: www.norvegcivilalap.hu.
Kíváncsian várjuk a beérkező pályaműveket – mindenkinek jó munkát és sok sikert kívánunk!

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for Blogger...