2014. szept. 17.

1 szoba 2 gyereknek 9 esetben


Nemcsak a kis alapterületű lakásokban nehéz megoldani a gyerekszoba gondot. Ha több a gyerek, mint a használható szobák, felmerül a kérdés, hová tedd a gyerekeket, hogyan old meg a közös szobában elrendezést, külön probléma pedig, ha fiú és lány testvérekről van szó.

Vannak emeletes ágyak is igen, de a gyerekek az emeletes ágyas buli után, hamar saját területet követelnek maguknak.

-Talán a legelső amivel vizuális választékot képezhetünk a két különböző színvilág használata. A bútoroktól, az ágyneműig, a faldekoron át végig vihető ez a vonal. Erre jó pár példát felsorakoztatok.

-Ha bátor vagy és persze, ha helyed is van hozzá, polcból emelhetsz határt a két terület közé, ha a természetes fény forrása (ablak) is két területre osztható, akár mennyezettől padlóig tartó függönnyel is választhatsz.

-Akiknek kisebb az alapterületük, arra figyeljenek, hogy a térelválasztó bútorok az átlag szemmagasság alatt maradjanak, ami 164 cm, így kevésbé tölti be a teret.

-Elrendezésre a szimmetrikus megoldások népszerűbbek és látványosabbak.

-Nagyobbaknak építhető galéria, ha a belmagasság is adott hozzá. Ha megoldható a szobában ne legyen nagy bútordarab, így az sem foglal helyet a gyerkőcöktől.
Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for Blogger...