2014. júl. 4.

Kis kerti ötletek


Sokszor a rögtönzött dolgok sokkal látványosabbak, jelen esetben az asztal, mint egy készen vásárolt kerti bútor.

Mivel itt a hétvége és jó időnk is lesz, ezért népszerű és remélem hasznos ötleteket szedtem össze, igaz kert tulajdonosoknak szól, de majd a másik tábort is kiengesztelem balkonos ötletekkel. 
Olyan ötletek ezek, amelyekkel szebbé és használhatóbbá tehetjük a kertünket, így a kint is olyan kényelmet biztosít majd, mintha csak bent lennénk. Lesz ötlet kerti utakra, kis zugokra, étkezésekhez kialakított részekre, pihenőkre, virág elrendezésekre és mindenfélére, válogassatok, nézelődjetek és rendezkedjetek! Jó pihenést mindenkinek! :)

Ha valakinek rengeteg ideje van és kedveli a békakuruttyot építhet kis tavat.


Ha gond, hogy a fű benő a kertbe, lehet szélesebb szegélyt is építeni, ami még útnak is megteszi.


Aki már profi és mindennel beültette a kertjét, optikai súlypontokat és érdekes látnivalókat is beépíthet a növények közé.


Ha van teraszunk, akkor is lehet kis pihenőket még beterezni több helyen a kertbe, így több pontról lehet csodálni a növényeket.


Nem miden falat szeretnénk látni, sőt lehet, hogy a szomszédot sem, így a növényfuttatásnak is megvannak az előnyei, bármekkora meló is megépíteni pár növénytámaszt. :)


Ha a kertben rendeztük be az étkezőt, és macerás lenne a bútorokat a füvön rakosgatni a fűnyírás miatt és egy idő után az is ki lenne taposva, érdemesebb inkább kaviccsal felszórni a kijelölt helyet.


Az utakat jól kiemelhetik a virágok, így bátran lehet melléjük ültetni, sőt kis hangulatvilágítással is meg lehet tűzni, így még a biztonságra is áldozhatunk.


 Akik hosszabb távra terveznek építhetnek pergolát is a kertbe, amit növényekkel be lehet futtatni, így az árnyékolás is meg lesz oldva.


 Ha túl egyhangúnak tűnnének a bútorok, jöhet pár színes kiegészítő.


Vannak, akik a kerti munkához szeretnének munkafelületet, ezeket akár építeni is lehet.


 A kukákat is el lehet rejteni, elég egy ízléses kerítés és sokkal kulturáltabb a dolog.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for Blogger...