2014. júl. 21.

Így készíthettek mediterrán teraszokat 10 lépésben!


Nyáron nagyon sok időt töltünk a szabadban, ha van teraszunk, erkélyünk, verandánk próbáljuk berendezni szobaként, hogy a hosszabb kinti életünket kényelmesebbé tegyük. A legjobb inspirációkat a mediterrán teraszokból nyerhetjük, amelyek a nagy melegben jó szolgálatot tesznek és berendezésük nemcsak egy baráti összejövetelhez biztosít jó helyszínt, de a délutáni sziesztához is kényelmes. Ezeknek a teraszoknak vannak bizonyos jellemzői, melyek jól jöhetnek bárkinek, aki szeretne mediterrán életérzést csempészni a saját háza köré.

-A falak, jó ha világos színűek, hogy a napfényt visszaverjék, így nemcsak világosabb lesz, ez főként a fedett részeken igaz, de a falak kevésbé melegszenek át, így nem nyomják vissza a hőt ránk.
-A felhasznált anyagoknak strapabírónak kell lenniük így a beszerzésnél erre gondolni kell, megfelelő anyagokkal lekezelni. (gerendák, padló burkolatok stb.)
-A bútorok, bár szép garnitúrákat lehet vásárolni, a mediterrán teraszokon épített bútorokat is láthatunk. Ezek előnye, hogy több ember elférhet, ez főként vendég fogadáskor nagy áldás, de lazán heverészhet a család több tagja is a délutáni szieszta alatt, mert van hely. Az épített bútorok nagy előnye, hogy árnyékban nem melegszik át és hűsíti a környezetet.
-Előbbieket ki lehet egészíteni még más bútorokkal is, hatalmas a kínálat, lehet a fonottól kezdve az öntöttvas bútorig, ez a döntés egyénre szabott.
-A párnák és szivacsok huzata, jó ha erős anyagból készül, főként, ha éri a nap.
-A textilek mintázata lehet csíkos vagy több színű ez főként a marokkói stílusú teraszokon jellemző.
-Kerülhetnek ki lámpák is, ezeket szélvédett helyekre érdemes állítani, nagyon klasszul feldobja a látványt, de a világítás többi elemei is ugyan ilyen hatást kelthetnek, fényfüzérek, viharlámpások, marokkói lámpák...
-Jöhetnek a terrakotta cserepek és virágtartók élénk virágokkal, bougainvillea-kal, leanderekkel, citrusfélékkel, pálmákkal, ugye már kezd összeállni fejben a kép. :)
-Lehet még játszani a víz témával is, ha van medence az eleve királyság, de egy csobogó a hátérben a víz hangjával sem rossz megoldás.
-Árnyékoláshoz még használni lehet lenge függönyöket, ha pedig fedett helyen lett kialakítva a kültéri menedék, a mennyezetre jöhet egy nagy ventilátor.
Remélem hasznos dolgokat olvastatok, jó tervezést és kellemes feltöltődést mindenkinek! Most pedig jöjjenek a szívdöglesztő teraszok! :)
Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for Blogger...