2013. nov. 16.

Így készíthetsz papír csillagokat!


Elég szórakoztató és belátom kissé pepecselős meló elkészíteni a következő papír csillagokat, de annyira jól néznek ki, nem is olyanok, mint egy dísz, hanem inkább hasonlítanak valamiféle tengeri élőlényre.
Persze ünnepi dekornak is elég látványosak, főleg, ha valaki nagy lelkesen kilyukasztja a közepüket és kis izzókat szurkál beléjük. Én maradok az első verziónál, helye pedig biztosan akad majd, sőt társai is.
Az elkészítéshez 8 papírra van szükség, ez tetszés szerinti méret lehet.
 Egy nagy kör és egy kisebb szükséges az előrajzolás során, majd ollóval 8 részen a kis körig kell bevágni, ügyelve arra, hogy egymással pontosan szemben kerüljenek a vágások. 
Ezután egy ragasztó, egy toll szükséges és kb. 20 perc amíg elkészül. A csillagokat szembe forgatjuk egymással ügyesen elrendezve a hegyeket, hogy mindig a következő közre essenek, végül tűvel és cérnával rögzíteni a közepét. Mehet rá gyöngy is, ha magasra lenne elhelyezve, de ez nem fontos. Lehet elsőre nehezen megy majd, de bele lehet jönni, sőt egyre tökéletesebbek lesznek majd a hegyek is, mert mint láthatjátok, az elsők nekem sem lettek tűhegyesek, ezt a második végére sikerült elérnem.
Jó szórakozást mindenkinek! 
Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for Blogger...