2013. júl. 13.

Így készíthetsz római rolót egyszerűen házilag!


Az árnyékolás és függönyözés lehetőségeire hoztam újabb ötletet. A papír roló után egy tartósabb megoldás a textilből készült római roló, amihez szükség van egy farúdra, egy lécre és egy kis varrogatásra, de ettől eltekintve egyszerű a kivitelezés folyamata.


Azt nem is kell mondanom, minden olyan széles, mint a kiszemelt ablak.
Az anyagvégeket le kell varrni, úgy hogy a léc és a rúd beleférjenek, alul a rúdnak, felül a lécnek kell helyet hagyni.


Két kis kampót be kell tekerni a léc szélein, ezen lesz keresztül vezetve a zsinór, amivel szabályozni lehet a rolót.


 Megpróbálom leírni, hogyan kell áthúzni a kampókon a zsinórt, ha megnézitek a következő fotón jól látszik, egyik kampóra rá kell kötni, át kell vezetni a roló alján és ugyanabba a kampóba jön fel a másik oldalon, ott át kell fűzni és tovább megy a másik kampóba, meg ismételve ugyanezt. Ha kész a hurkolás nem kell megkötni csak egy kis akasztót az ablak mellé szerelni, ahová felhúzott állapotban a zsinórt be lehet majd akasztani.


Rögzítésnél ugyanazt a két kampót lehet használni amiben a zsinór fut. Jó barkácsolást mindenkinek! :)


 ffff

2 megjegyzés:

Homing Scrap írta...

Annyira örülök ennek az ötletnek, hogy megosztottad! Pont szeretnék egy rolót az előszoba ablakomba, ami keskeny, de nagyon magas. Sajnos sehol sem lehet kapni megfelelő méretben. Már azon filóztam, hogy megcsinálom, csak nem tudtam, hogy álljak neki. Neked hála, már menni fog. Nagyon köszönöm!

Fodor Andrea írta...

Az ablakkeretbe kell a rögzítést befúrni, vagy a falba? Hol lehet ezeket az eszközöket beszerezni, ha nem Bpen? Érdekelne, én is megcsinálnám. Köszönöm.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for Blogger...