2013. máj. 17.

Praktikák kis kertekhez


A kert tervezés nagyon hasonlít a lakberendezésre, a kertben is ajánlott az alaposan átgondolt elrendezés kialakítása, növények ültetése stb. Azok pedig, akiknek kis kert áll a rendelkezésükre ez még jobban javallott. Néhány apró trükkel az apró kerteket is lehet látványosra formázni, a hátrányaikból előnyt varázsolni, sőt azokból fókuszpontokat kialakítani.
 Elsőként érdemes figyelni a benapozásra, közlekedési útvonalakra, mi mihez lehet közel és távol, majd ennek megfelelően elrendezni a kerti bútorokat és kiválogatni a növényeket, persze azt is szem előtt tartva hová is kerülnek a növények, árnyékba, fák alá, kőfal elé, ahol, ha nap éri még jobban perzsel a hőség stb.
Ha hosszú folyosószerű kertről esik szó, érdemes egy oldalra a közlekedési útvonalat tervezni a másik oldalra növényeket ültetni, variálni a levél formákkal és virág színekkel, érdemes lassan növő fajtákat összeválogatni így nem kell folyton igazítani a benyúló ágakat.
Ha csak kis terasz kapcsolódik a házhoz, lakáshoz érdemes cserepekbe és kaspókba ültetni a kedvenceket és a szélekre tolva kialakítani egy aprócska oázist, ez akkor is jó ötlet, ha csúnya kőfalak szegélyezik a teraszt, bár ilyen esetben akár náddal, akár valami kész kerítés elemmel is el lehet takarni a kellemetlen látványt. Vagy szóba jöhetnek akár a futó növények is, amelyekkel a régi lépcsőket is be lehet futtatni, vagy amivel most én is kísérletezem, egy kiszáradt kis fát próbálok benöveszteni futónövényekkel, ami remélhetőleg még árnyékot is fog adni. Ha sikerül megmutatom. Jó tervezgetést! Szép napot mindenkinek!

Ha tetszett az összeállítás csatlakozz Te is a kisFlanc Facebook táborához (itt), ahol még több inspiráló ötlettel találkozhatsz  minden nap!
kisFlanc ;)


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for Blogger...