2013. máj. 10.

Így készíthetsz kerítésdeszkából képtartó párkányt


Amióta kitört a tavasz alig tudom utolérni magam, annyi meló van a  ház körül és annyi pluszt ki tudok találni, ráadásul most már nem fagy le a kezem, ha valami barkácsolásra adom a fejem, így kerültek elő a kerítésdeszkák, amit egy jó ideje őrizgettem, mert a Praktikerben akciósak voltak, így noná, hogy be kellett vásárolnom belőle. A férjem majdnem gutaütést kapott, hogy megint mivel állítottam haza, mert szerinte nem lesz időm feldolgozni. Hát most  kell bizonyítani, mert már csak azért se legyen igaza.;-)

Az első aminek neki ugrottam az egy képtartó párkány, de gyerekszobában is megállja a helyét, könyvtartóként. Én a  fürdőszobába terveztem, de majd meglátjuk, hol landol, mert még csak a festésnél tartok.

Nem bonyolult feladat, bárki meg tudja szerkeszteni, a kerítésdeszka végét levágtam, ugyan ilyen hosszúra vágtam még egy keskeny és egy kicsit szélesebb lécet, amit rászegeltem a deszkára. Csiszolás, festés, kampózás és mehet a helyére.

Ha el akarjátok tüntetni a szegeket használhattok folyékony fát, ami nekem sajnos egy év alatt frankón beleszáradt a dobozba, így egy kis ragasztót kevertem össze fűrészporral és azzal "sminkeltem". Száradás után kis csiszolás és kész.


Még egyszer átfestem és készen vagyok vele.

Azután még 2 héttel ezelőtt belekezdtem a kertalakításba is, mert tavaly már kicsi volt a régi és gondoltam bővíteni kellene, így a férj nagy örömére nekiestem a fűnek, hogy majd itt is lesz egy kis kertecske. Nem volt kis munka a gyepszőnyeget kiszedni, de megoldottam. Most már látom megérte 3 napig ásni, mert elkezdtek nőni a növények. Annyira szépek! :)
Most így néz ki és nemsokára jönnek még bele a palánták, mert azt is szép számmal termesztettem. :)
Ha tetszett az összeállítás csatlakozz Te is a kisFlanc Facebook táborához (itt), ahol még több inspiráló ötlettel találkozhatsz  minden nap!

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for Blogger...