2013. máj. 29.

A legjobb tárolási ötletek kis alapterületű lakásokba ajánlva!


A tárolási gondok mindenkit érintenek, bármekkora alapterülettel is gazdálkodik valaki, a téma örök és persze folyton találunk jobbnál-jobb megoldásokat is.
A legjobb az lenne, ha még költözés előtt tervezhetnénk meg a külön tárolókat, gardróbokat, polcokat és szekrényeket, de ez kis alapterületen sem mindig valósítható meg, esetleg már a költözés után állunk jóval, így bármely átalakítás púp a hátra. A következő tárolási ötletek és praktikák, mindenki számára hasznosak lehetnek, mert sok megoldás kimondottan helytakarékos, így nemcsak rend, de tér is nyerhető velük, és nem mindig kell bonyolult átalakításokat végezni, meg falat bontani.

A nappaliban az ablakba tervezett ülőke pótolhatja a kanapét, vagy a foteleket, ha elég a hely akár vendégágy is lehet belőle, alsó részében pedig rengeteg dolog elfér. A dohányzóasztalka is lehet egy ottomán, így tálcával asztalka, anélkül ülőke. A falra szerelhető TV-vel, az ajtók körbepolcozásával és mennyezetig építésével is helyet lehet nyerni. Az étkező asztal szükségmegoldásként lehet dolgozóasztal is, így nem kell még egy íróasztalnak is helyet szorítani.

A konyha szekrények tetejére kosarakban is sok apróság elférhet, ha nincs kamra a házban egy szekrényben lehet kialakítani élelmiszer tárolót, itt is a kosarak segíthetnek, nemcsak a rendezettség miatt ajánlott, de mély szekrényekben nem kell fél testtel bemászni, ha valamit hátulról kellene kiszedni. A kisgépek és kütyük is jól elférnek egy ajtó mögött, így nem a munkafelületből veszik el a helyet.

A hálószobában az ágy körüli, mögötti, alatti helyek beépítése is jó megoldásakor helyhiány esetén akár pakolós hely kialakítása szempontjából.A szekrényekben sokszor az ajtó belső oldalára is lehet fogasokat és kampókat szerelni, a szekrényekben pedig dobozok és előzőekben már említett kosarak segíthetnek rendet és rendszert tartani.  forrás
Ha tetszett az összeállítás csatlakozz Te is a kisFlanc Facebook táborához (itt), ahol még több inspiráló ötlettel találkozhatsz  minden nap!

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for Blogger...