4/25/2013

Infinite Vision 3D, amitől minden szakmabelinek könnyebb lesz a dolga!

A lakberendezők egyik legnehezebb feladata a  prezentáció, annak is a vizuális része. Saját tapasztalataim szerint a megrendelők szeretnek maguk előtt látni több lehetőséget is a tervezett terekről sokszor nem is az elrendezés variációjára kíváncsiak, hanem szeretnének több lehetőséget találni színekre, anyagokra, burkolatokra és azok kombinációira és persze minél hamarabb.  Ez sok esetben nagyon nehéz és lassú tervezési folyamatot és még több egyeztetést igényel. Ezért is örültem amikor egy fiatal magyar fejlesztőcsapat, az INFINITE ILLUSION (akik többek között a klasszikus fotorealisztikus látványtervezéssel, 3D modellezéssel, játék és alkalmazásfejlesztéssel foglalkoznak), felkerestek és figyelmembe ajánlották a nemrégiben elkészült új terméküket, az Infinite Vision 3D-t, egy online, interaktív programot, amellyel szeretnék átalakítani, a hazai látványtervezési piacot és segítséget nyújtani többek között a lakberendezőknek, belsőépítészeknek, lakberendezéssel foglalkozó cégeknek, ingatlan fejlesztőknek stb. (Itt még részletesebb ajánlatot olvashattok, kikre is számítanak a felhasználás terén!)
Ajánlásuk szerint Infinite Vision 3D segítségével sétálgatni lehet egy berendezett szobában és közben meg lehet változtatni a bútorok, padlók, csempék színét, anyagát, stb. és, ami ugyancsak előny, az elkészült terekről screenshot-ot készíthetünk, így pillanatok alatt megoszthatunk műveinket valamelyik nagy közösségi oldalunkon a Facebook-on vagy a Twitter-en vagy a megrendelő mellett ülve együtt választhatunk és kombinálhatunk megkönnyítve a döntést. Lehetőség van még profibb alkalmazásokat is belekérni a programba pl. a bútorok leanimálása (a konyhabútor ajtaja pl. gombnyomára kinyílhat), kinek mi a fontos.
A programot bárki, bármilyen számítógépről elérheti, integrálni tudják Windows-ra, Mac-ra, okostelefonra. 
És most jön még a lényeg, ez nem egy CD lemezen megvásárolható program. Ez egy kész, de mégsem befejezett termék, mivel egyedileg szabják és igazítják  a megrendelő igényeihez. Éppen ezért működhet, mint virtuális bútor üzlet vagy bemutató terem, de webshopként is kialakítható. Véleményem szerint látványtervezőknek és díszlettervezőknek vagy rendezvényszervezőknek is nagy segítséget jelenthet, a könnyű és gyors használhatósága miatt.

 A programot Ti is kipróbálhatjátok ezen a linken: http://illusionsworkshop.com/files/beta/Beta.html.

 Én is megnéztem, kipróbáltam  és tényleg nagyon egyszerűen lehet lépkedni, váltogatni, csereberélni és ez hatalmas segítség, mert nem kell megtanulnom egy újabb program kezelését és órákat rászánni, ezért minimális számítógép kezelői tudással is bárki hozzáfoghat a játszadozáshoz. Amitől kicsit tartok is, hiszen így is sok önjelölt lakberendezővel kell vetekednünk és most már a látványterv készítés sem lesz akadály.
Részemről nagyon nagy fantáziát és lehetőséget látok a dologban, nyugodtan próbáljátok ki Ti is! Jó próbálkozást!

Próbálok még infókat adagolni, hátha vannak, akik rákattannak, a csapat megrendelésre készíti a programot, nem sablon szerint dolgoznak, a kezelőfelületeket a megrendelő arculatára tervezik, annak logójával ellátva, egyedi igények szerint alakítva, ami szerintem megint csak pozitívum, így az árak is ezekhez az igényekhez idomulnak, egy bejárható szobát bútorokkal együtt egy erős látványterv áráért vállalják.
A beépíthető funkciók sora végtelen, így a csapat folyamatosan fejlődik és fejleszt. 

További információkat és részleteket, az INFINITIE ILLUSION honlapján olvashattok, a termékről pedig egy kis filmet is megnézhettek!

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for Blogger...