2013. márc. 19.

Papírból készült buli dekorációkKét hétig egy születésnapra készítettem dekorációt, aminek fő vonala az alacsony költségvetésből, saját kezűleg hozzunk létre valami szépet, női születésnapra. Azért két hétig, mert délutánonként és este tudtam időt szakítani a papír csodákra, ez kb. 30 órai munka eredményeként 32 nagy pom-pomot, 72 db mini legyezőt, amiből girlandok lettek, 100-nál is több papírvirágot asztali dekorációnak és a boldog szülinapot feliratot eredményezte. Azért részletezem, hogy aki kedvet kap hozzá időben be tudja lőni magának.
A nagy pom-pomokkal kezdem, amelyek krepp papírból készültek. Egy labdához 6 réteget fektettem egymásra, mint a legyezőt összehajtogattam és középen cellux segítségével rögzítettem. Ha valaki szeretné cicomázni a végeit ennél a pontnál lehet cifrázni, kerekre, ívesre, fecskefarkúra stb.
Én többnyire simás hagytam, majd jöhetett a szét húzogatás, amivel óvatosan kell bánni, mert főleg a finomabb papír nagy szakad. Selyem papírból talán könnyebb lett volna, de ekkora mennyiség esetén anyagilag jobban jártunk.A legyezőket csak középen félbe hajtottam és tűzőgéppel összecsíptettem, majd egy barátnőm segítségével horgolócérnára tűztük és újságpapírra tekertük őket, hogy ne gubancolódjanak össze.
 Azután jöttek a virágok, hogy az asztalokon is legyen valami szín, a papírokból szirmokat vágtam, fekete papír lett a közepük, köré a szirmok esetleg néhány levél és az aljukat ismét a jó öreg cellux segítségével ragasztottam. Egyik másik olyan gyönyörű lett, mintha valódi virágok lettek volna. Érdemes lenne hatalmas csokrot is összeállítani ilyen technikával. Ígérem, ha elkészült megmutatom.

 Végül jött a felírat, sima kartonra ragasztóval felrajzoltam a betűt, és csillámporral beszórtam, ami bele is ragadt a ragacsba, száradás után, jött a fűzés egy szalagra és készen volt a saját kezűleg készített party dekor felírat is.  A képek persze nem tú jó minőségűek, de ezt nézzétek el nekem, nem fotósnak készültem, egy gyors talpalós suli pedig nem fog profivá tenni, ezért marad a kisflancos bénás.Ha  tetszett az összeállítás csatlakozz Te is a kisFlanc Facebook táborához (itt), ahol még több inspiráló ötlettel találkozhatsz  minden nap!


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for Blogger...