2013. febr. 14.

Új helyszínen a WAMP!


Február 17-től minden vasárnap WAMP a Váci utcában!
A WAMP designvásár idén  új helyszínre költözik! Május közepéig a Vörösmarty tér közvetlen közelében, Budapest legforgalmasabb sétálóutcájában elhelyezkedő Váci1-ben közel 4000 négyzetméteren jelentkezik vasárnaponként.
Az idei szezon február 17-én veszi kezdetét, s attól kezdődően heti rendszerességgel, a novemberben már bemutatott almárkákat is felvonultató, designprogramokkal tarkított gazdag vásárral készülnek a szervezők. Minden hónap első vasárnapján a gyerekekre és szüleikre fókuszáló WAMP Mini, a másodikon a divatfanatikusokat célzó WAMP Fashion, a harmadikon régi tárgyakat új kontextusban megjelenítő WAMP Vintage, a hónap utolsó vasárnapján pedig az igényes gasztronómia rajongóit várja a WAMP Spájz.
 Az új helyszín nem csupán lokációja okán érdemel kitüntetett figyelmet, de belsőépítészeti kialakítása, minősége a WAMP-on résztvevő tervezők számára is remek lehetőséget kínál, hiszen a kiállítók valóban minőségi környezetben kínálhatják egyedi tárgyaikat. Az épület most először nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt.


Februárban két alkalommal jelentkezik a WAMP. Az általános kínálaton felül február 17-én a WAMP Vintage várja a látogatókat, ahol a divat fanatikusok antik csecsebecsék, vintage kincsek, bizsuk, brossok, egyéb ékszerek, ma is hordható praktikus kiegészítők, felújított minőségi bőrtáskák, cipők, ruhák, kalapok és kesztyűk között tobzódhatnak. A tárgykultúra iránt érdeklődők pedig mai szemmel is értéket képviselő felújított bútorok, lámpák, egyedi design tárgyak közül válogathatnak. Vasárnap többek között ott lesz a Cydonia Vintage, aki a régmúlt letűnt és újra felfedezésre váró csodás ruhái, cipői és ékszerei mellett tehetséges orosz és angol  divattervezők extrém holmijaival is készül. Ismét részt vesz a patinás fémbetűket kínáló Alphabetika, míg a Vintage Bazaar és Huszti János újragondolt régi bútorokat és tárgyakat mutat majd be.

Ezen a vasárnapon debütál majd a Bősze Ádám Zenei Antikvárium, amelynek tulajdonosa a 20. század első felének népszerű slágerkottáiból készít egyedi válogatást erre az alkalomra. Nemcsak a kor zenéje, hanem az azt kísérő grafikai világ is egyedülálló, hiszen olyan művészek jegyzik a kották borítóját, mint Scheiber Hugó, Faragó Géza, Byssz Róbert és Vogel Eric.

Február 24-én WAMP Spájz vásárra kerül sor, ezen a vasárnapon a magyar tervezők egyedi tárgyai mellett a főszerep a gasztronómiáé. A Spájz fókuszában azok a termékek állnak majd, amelyek enyhítik a szürkeséget, a hideget, legyen az egy színes macaron, egy csésze forró csokoládé, vagy akár egy különleges csípős étel is. Természetesen nem hiányozhatnak a már jól ismert termékek sem: csokoládék, trüffelek, bonbonok, sütemények, lekvárok, chutney-k olívaolajak, borok, párlatok, sajtok, felvágottak, kávé és tea, különleges szakácskönyvek és konyhai kiegészítők.

A Váci1 eredetileg az Első  Hazai Takarékpénztárnak adott otthont. A lenyűgöző építészeti adottságokkal bíró, műemléki védettség alatt álló épület városképi szerepe is kimagasló, 1993 óta az UNESCO Világörökség budapesti területének része. Az egykori bankszékház először 1915-ben nyitotta meg kapuit, s kialakításában a korszak jelentős, nemzetközi szinten is elismert művészei és mesterei vettek részt. A nemrégiben új életre kelt, kiemelkedően szép palotában a műemléki helyreállításon túl egyedi belsőépítészeti megoldások tucatjai teremtenek különleges és egyedi atmoszférát.

WAMP Vintage – minden, ami érték 2013. február 17.
WAMP Spájz – minden, ami finom 2013. február 24.
1051 Budapest, Váci utca 1.
Nyitva tartás: 10.00-18.00 A belépés ingyenes.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for Blogger...