2013. febr. 24.

10 ötlet a fűszernövény kertekhez

Pár hét és ezerrel belevethetjük magunkat a kertészkedés örömeibe, ültethetünk magokat, palántákat, virágokat, zöldségeket, tervezhetjük a kertet, mit hová és mi mellé lehetne társítani, kialakíthatunk magunknak fűszerkertet stb.
Alig várom, hogy hozzá lehessen fogni, addig meg tartom magamban a reményt és ötleteket keresek, az éppen aktuális kert gondjaimra.
Nagyon tetszenek a mindenfélébe ültetett fűszernövények, de nem tudom mi a titka, hogy a növény túlélje a szezont, mert kb. 2 hét alatt kinyiffanak, hacsak nem ültetem ki őket a kertbe. Ott nagyobb a siker, csak a csigák többet kajálnak egy némelyikből, mint a család. Így maradt egy emelt ágyás erre a célra, de tavaly már sajna az kicsi lett, így újabb lehetőségek után kell nézni, mibe is lehet még ültetni. Próbáltam gyűjtögetni pár praktikus megoldást ezekre a gondokra, sőt ezek talán a "városi kertészeknek" is jól jöhetnek.
Hasznosítható a régi csésze, bögre, kancsó, vödör, kosár, ....  már csak a túlélés receptjét kell megszerezni,  ha valakinek van valami trükkje, megoszthatja velünk, mert szívesen fogadjuk a jó tanácsokat. Addig pedig jó tervezgetést mindenkinek!

Ha  tetszett az összeállítás csatlakozz Te is a kisFlanc Facebook táborához (itt), ahol még több inspiráló ötlettel találkozhatsz  minden nap!

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for Blogger...