2013. jan. 9.

Így tervezd az étkeződ!

Sokan kértetek az utóbbi időben étkező megoldásokat, amit kicsit megkésve pótolok. (Ezer bocs a csúszásért annak, akit érintett!)  Az  étkező akkor a legpraktikusabb, ha közvetlen kapcsolatban áll a konyhával, mert sok esetet láttam már, amikor két helyiségen is át kellett haladni, hogy beérkezzünk az asztalhoz.

Persze vannak kivételek, például, ha nem a mindennapi étkezésre használják, mert a konyhában adott más lehetőség is a hétköznapokra. A konyha kapcsolaton kívül nagy előny, ha kertes házról esik szó, a közvetlen kert kapcsolat is, a nyári szezon adta lehetőségek miatt. A helymeghatározás után jöhet a bútorzat. A bútorzatot alaposan át kell gondolni, nem elég csak első nekifutásra választani, mert egy üzlet által kínált darab megtetszett esetleg akciós.

Végig kell gondolni mekkora helyet kell bebútoroznunk, hány személyre tervezzük, mekkora a mozgás igény, ha mozgatják a székeket, ha körbe kerülik az asztalt az ott ülőkket stb. Ha ezt sikerült okosan kitalálni, és kiszámolgatni (ehhez ajánlom a méretezést),  jöhet  a stílus meghatározás, a bútor keresés, színtervezés, világítás kiválasztás. Fontos dolog az utóbbi időben népszerűvé vált kerek asztal, amely kis helyen elfér és okosan kihasználható és, ha már kis helyekről esik szó, előhozakodhatok a falra tolt, padokkal, étkező sarkokkal esetleg falfülke beépítéssel. A padoknál maradva ezek is népszerűek lettek pár éve, akár székekkel variálva is. Most már lehet tervezni, mert így garantáltan elkerülhető a funkcionális tragédia.

Végül pedig jöjjenek a klassz ötletek képekben és, ha  tetszett az összeállítás csatlakozz Te is a kisFlanc Facebook táborához (itt) vagy kövess valamelyik csatornán, hogy ne maradj le a többi hasznos lakberendezési ötletről és praktikus tippről sem! Köszönöm, hogy támogatsz! ;-)
 források:1,2,3,

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for Blogger...