2013. jan. 5.

10+2 ötlet hogyan tárolhatod a karácsonyi díszeket

Nagyszerű ötletek a díszek tárolásához, bevallom eddig eszembe sem jutott, hogy bizony az sem mindegy mit hogyan teszünk el a következő évre.Bár nekem nincs még a gyűjteményemben vintage darab, de a túlélő díszek előbb vagy  utóbb azok lesznek, ezért én is odafigyelek a tárolásra és nem ömlesztve teszem őket egy reklámszatyorba és suvasztom a padlásra. Bár Martha Stewart szerint az sem mindegy melyik helyiségben pihen a karácsonyi dekorunk. Mivel a pince és a garázs a legpárásabb helyiség ezért ide, ha lehet ne pakoljunk. (Végre valamit jól csináltam, persze máshol nem lett volna hely...)


A papír az első számú jó barátunk, például tojástartó formájában, de karácsonyi égősorok feltekeréséhez is nagy segítség például az ajándékok papír dobozából vágott oldallap,  így jövőre nem kell azzal indítani az ünnepi hullámot, hogy sírógörcsöt vagy dührohamot kapunk, mert összegabalyodott a világítás.

Műanyag poharakat és dobozokat is látunk, de ezeket csak akkor használjuk, ha szellőzni is tudnak benne a díszek, mert a műanyagban is lecsapódik a pára és ez színbeli változásokat okozhat.


Papírdobozok, boros rekeszek  amire eddig nem is gondoltunk volna, mind számításba jöhet, de ha végleg nincs mihez nyúlni az Ikea is rengeteg dobozt és ládikát kínál, így hosszútávon az is jó megoldás, ha onan szerzünk párat.
 Ha esetleg megsérülnek a díszek az alkatrészeket még félre lehet tenni mert lehet jövőre pont arra lesz szükség, karbantartáshoz pedig az igazán értékes darabok esetében egy kis ecset ragasztó is a segítségünkre lehet. Az egyedi darabokat akár lepedő vagy vászon darabokba csomagolva is megóvhatjuk, így garantáltan túlélők lesznek.  Sok szerencsét kívánok és kevés fenyőtüskét a kézbe!
Ha tetszett az összeállítás csatlakozz Te is a kisFlanc Facebook táborához (itt) vagy kövess valamelyik csatornán, hogy ne maradj le a többi hasznos lakberendezési ötletről és praktikus tippről sem! Köszönöm, hogy támogatsz! ;-)

 forrás:1,2,3,

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for Blogger...