2012. okt. 22.

Mit műveltem a múlt héten?

Az egész sztori a házfelújítással indult, mert hiába terveztem nyárra a nagy munkákat nem jutott rá idő és a festő hitegetésére ráunva neki álltam kifesteni a házat, gletteltem, csiszoltam, javítgattam, amihez kedvem támadt. Az utolsó hengergurításkor csörrent a telefon, jelentkezett a májsztró, hogy mikor jöhet.
Ez vicces volt! Két hónap csúszással már nem vártam, ezért ugrott neki a meló, mi pedig spóroltunk egy kicsit és még a takarítást és összepacsmagolást is kulturáltan tudtam intézni.
Ezek után jöttek a tervezett dolgok, a két éve sarokba állított anyag és szivacsok felhasználása. Még a bútorokkal együtt a Maisons du Monde-ból  hoztunk egy ágyfejvéget és akkor úgy gondoltam, majd új ágyat veszünk hozzá, de volt egy kis probléma, csak 160 cm széles végek voltak, így  itthon már elég keskenynek gondoltam, azután jött a másik ötlet, marad az ágy csak a fejtámlát cserélem le. Ehhez két éve a Laurea design-ban vettem anyagot, azóta várja a nagy felhasználást. Próbáltam menet közben képeket készíteni, de még most sem érdekel a fotózás, így tervezni sem tervezem, hogy gyorstalpalós tanfolyamra járjak.Tehát a képek minősége hagy némi kívánnivalót maga után, de tudom, hogy ezt elnézitek nekem. Most pedig jöhet a folyamat!

a szivacsokat méretre vágtam:

 a vázlatok az osztásokról, maradt a hat téglalapos megoldás:
jöhetett az anyag szabás:
Szusko, a kutyánk, mindenben segített, nélküle nem jött volna össze:

középen megjelöltem a szivacsot és a pozdorját, ez volt a kiindulási pont:
 
rásimítottam az anyagot és kezdődött a lövöldözés a kárpitos pisztollyal:amikor készen voltak a letűzések a fronton, következett a hátsó részen:

végül talpra állt a remekmű, csak közben hét ágra virított a nap a garázsban, így nehéz volt lencsevégre kapni:

azután folytatódott a tetőteraszon és a hálóban, régi ágyat szétkapni, fém lemezt lecsavarozni és átrakni a másik fejvégre:


az ágy összeszerelve, de még egyszer szét kell majd szedni, hogy a fa részeket lecsiszoljam és átfessem feketére, de most így mutat, közben további nagy felhajtások is beindultak, ezért nem búcsúzom, hanem folyt. köv.

2 megjegyzés:

Unknown írta...

Szép lett, gratulálok!

Kukla Edina írta...

Köszi Anita, én pedig a Tiédhez gratulálok! :-)))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for Blogger...