2012. okt. 30.

Érvek a kerekített szélű dohányzóasztalok mellett


A nappali az egyik legnagyobb forgalmú helyiség a lakásban. A napi rendszeres családi élet mellett a vendégek is itt  tartózkodnak talán a legtöbbet (a másik tippem az étkező). A kényelem szempontjából az ülő alkalmatosságok után érdemes a dohányzó vagy lerakó asztalok kiválasztásával is törődni.
A kisebb terek berendezésénél sem kell mellőzni, hiszen a kerekített szélű asztalokkal kitűnően orvosolható a probléma, főként, ha még áttetsző anyagból is készültek. Ezzel megőrizzük a levegős berendezés érzetét és nem válik nyomasztóvá az egy térben elhelyezett sok bútor.A kerekített asztalok melletti érvek közé sorolhatók, hogy  gyerekbarát, mivel nincsenek kiálló szélek, jól körül járható és több irányból közelíthető.


A kiválasztásnál és elhelyezésnél érdemes odafigyelni arra, hogy  illeszkedni kell a berendezés többi darabjához, stílus azonosságot nem említek, mert az eklektikus berendezéseknél ez nem mérvadó. A kerekített asztalokból általában nagyobb méretet érdemes választani, ha több oldalról körül ülhető, de kisebb nagyobb méretek egymáshoz tologatva is érdekes és jól használható megoldást nyújtanak.


 Fontos odafigyelni a magasságára ülő helyzethez képest és a kanapéktól, fotelektől elhelyezett távolságra, nehogy beleakadjon a lábunk leülésnél  és felállásnál vagy a mellette elhaladók ne akadjanak fent sem a másik lábán, sem pedig az asztalon. Tehát van mit átgondolni, de szerintem érdemes. Jó tervezgetést mindenkinek!

Ha tetszett az összeállítás csatlakozz Te is a kisFlanc Facebook táborához (itt), hogy ne maradj le a többi hasznos lakberendezési ötletről és praktikus tippről sem! Köszönöm!  


1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Jók ezek a dohányzóasztalok, csak ne dohányozzanak mellette :) Én anyutól "örököltem" egy '80-as évekbeli ovális asztalt, (olyasmi mint az utolsó képen, csak magasabb és nem ilyen dizájnos csőlábú,) tiszta retro fíling :D
A netn szoktam vásárolni, egy csomó jó dolgot lehet találni, nem csak a nagy bútorosok tucatáruit. November 8-án tartják az Internetes vásárlás napját, tavaly találtam pár jó webshopot, az idei akciókat még most töltik fel: http://internetesvasarlasnapja.hu/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for Blogger...