2012. júl. 5.

Készítsetek levendula szörpöt!

Úgy kezdődött a szörpfőzési projektem, hogy kedves barátnőm Patri megajándékozott a házi menta szörpével, majd ahogyan a végére értünk máris beállított a levendulával.
Ha ittatok már finomat! Brutálisan jó, jéggel és citrommal, árusítani kellene, nagyon ott van!
Ez pontosan azon a napon történt, amikor leszüreteltem a saját levendulánkat, persze ismételten olyan bőségesen megajándékozott, hogy töröm a fejem mi legyen belőle és hová tegyem. Tehát kapóra jött kedves barátnőm házi csodája és próbát tettem nekem vajon összejön-e. Nem szerénykedem tök jó lett és még tovább próbálkoztam málnával, mert Patri azt mondta az alapreceptet bármivel tovább lehet turbózni, ő például már rozmaring szörpöt is készített. Hát ezt a receptet most nyilvánosságra hozom és közkézre is adom, hálám jeléül Patrinak, nektek pedig talán jól jön, ha kotyvasztani lenne kedvetek! Képek és styling: kisFlanc/Kukla Edina

Hozzávalók:
5 liter víz
2 kg cukor
10 g citromsav
 és egy marék fűszernövény, vagy kb 60 dkg gyümölcs

A vizet a cukorral és citromsavval felforraljuk, beledobjuk az aprított fűszert vagy gyümölcsöt, kb. 10 perc forralás. Majd 1 nap pihi, újra forralás, és mehet az üres üvegekbe úgy forrón, rá a kupak és kész. Bontás után hűtőben tároljuk. Ezek után azt hiszem liter számra kotyvasztok, és itt jön a képbe, ha van egy üres üveged töltsd tele és dugaszold le az összegyűjtött parafadugókkal.

Ha tetszett az összeállítás csatlakozz Te is a kisFlanc Facebook táborához (itt), hogy ne maradj le a többi hasznos lakberendezési ötletről és praktikus tippről sem! Köszönöm!  

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for Blogger...