2012. jún. 6.

Dobd fel a teraszodat és kertedet apró, otthon található tárgyakkal!

Nagyon sok esetben már adott a kert és a kültéri berendezés, amin évente már nem variálunk, hiszen ezeket hosszútávra tervezzük. Ezek, a házak, nappalik meghosszabbodásai a kertünkben, melyekre egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk, akár a komfortosabbá tételükre, akár a dekorációjukra.
Ezek a jelentéktelennek tűnő kis részletek érdekessé tehetik a bokrok alját, meglephetik a vendégeinket, egyediséget és életet vihetnek az unalmas, mindennapinak ítélt kertjeinkbe, vagy egyszerűen csak vizuálisan szereznek nekünk örömet. Az érdekes része pedig csak ezután következik, mert olyan dekorációkat emlegetek, amelyek már általában minden ház körül fellelhetőek, nagy anyagi befektetést nem igényelnek csak egy kis kutató munkát és egy kis fantáziát. A szép formás üvegek csoportban állítva lenyűgöző vázákká alakulhatnak, (hogyan kerül bele a virág kattints az alábbi linkre, ahol kipróbáltam és sikerült: ITT!) de ugyanezt a példát követhetik a készletet már nem alkotó, páratlan poharak, melyek felhasználására később is kitűnő példákat láthatunk.


A festett kavicsok a gyerekmóka részei is lehetnek pár perc hűsölés közben, de lehetnek papírnehezékek vagy terítőfogók, szalvétafogók terített asztalon, az elkészítési folyamat pedig okozhat pár szép emléket, ha családi a csináld magad.

A gyönyörűséges poharak, akik már csak szólóban állnak helyt az asztalon, lefordítva, mint kis búrák, talp részüket hasznosítva mécsestartóvá alakulhatnak.
Nem mondom, hogy pár viharlámpást ne szerezzen be az ember évente, mert ezekre bárhol szükség lehet a kertben éjszaka gyönyörű kis világító pontokkal ajándékozzák meg a tulajdonosokat.
 Az egyik nagy kedvencünk és népszerűségi listánk dobogósa a faláda, jelen esetben lefestve díszeleg.
 Kavicsokból házszámot készíthetünk a kapunkra.
 Újra az üvegek felhasználására kapunk példát.
 Dekorhomokot vagy igazi homokot használhatunk a poharakban így stabilabban áll a mécses.
 A bátrabbak kavicsokra állíthatnak gyertyákat.
Lampionokkal eltüntethetjük a vázának szánt üvegeket vagy konzerves dobozokat.

 Egy göcsörtös ágból simán lehet kültéri szobainasunk.
 Keresd a párját kavicsos dekor módjára, bokrok alá, gyerekjátéknak stb.
 Régi ablakszárny újrahasznosítása, mint emlékeztető.
 Viharlámpások üvegekből.
Végül újabb üveg gyűjtemények.
Ha tetszett az összeállítás csatlakozz ,Te is a kisFlanc Facebook táborához (itt), hogy ne maradj le a többi hasznos lakberendezési ötletről és praktikus tippről sem! 

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for Blogger...