2012. máj. 29.

Olvasói kérdés: Hogyan festheted shabby chic-esre a bútorokat?
Egy nagyon kedves olvasó levelét teszem közé, a nevét nem fedem fel ígérem, de olyan megoldást keresett, amely sok más olvasónak is hasznos lehet."Kedves Kisflanc!
A Shabby chic stilus rendkivül tetszik nekem. Kérdésem az lenne, hogy Budapesten hol tudok ehhez illő kiegészítőkhöz hozzájutni, vagy kisbutorokhoz, illetve, hogy ha egy meglévő faasztalt szertnék ilyen hangulatúvá varázsolni, mi a teendőm, milyen anyagokhoz kell nyulni, milyen festékeket kell keresni.
Válaszodat előre is köszönöm,"A válaszom pedig a következő erre, és tisztában vagyok vele, számtalan megoldás létezik még a festési technikák közül, ez csak néhány, amivel úgy gondolom érdemes otthon  próbálkozni:


Kedves ....!
...., ha otthon festenél, két megoldást javasolok. az asztalt fesd le fehérre és száradás után csiszold vissza az éleken, így előbukkan a fa színe, ha volt sötétebb alapszíne a bútornak, akkor az. a másik megoldás, ha festés előtt egy egyszerű gyertyát végig húzol az éleken, fested le a bútort és száradás után egy életlenebb késsel kapard le a festéket.ha a fehér neked túl fehér egy egyszerű trükkel még idő érleltebbé is teheted, főzz egy fekete teát és a teafilterrel vagy vattával kicsit kend át a fehér réteget, majd egy ronggyal töröld szárazra. a tea enyhén megszínezi a friss fehéret.
remélem hasznosak lesznek az ötletek, jó kísérletezést és küldj képet, ha készen vagy:)
szép napot...
festék inkább matt vagy selyemfényű legyen és ne fényes:)))

Ha tetszett az összeállítás csatlakozz ,Te is a kisFlanc Facebook táborához (itt), hogy ne maradj le a többi hasznos lakberendezési ötletről és praktikus tippről sem! f f

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for Blogger...