2011. okt. 23.

A csokitorta recept


A napokban mellékelt csokitorta képéhez mellékelem a receptet is, így bárki kedvére kísérletezhet vele, akárcsak az Ikeás mézes süti recepttel, amit ugyancsak sokan keresgéltek. Sok sikert!
Hozzávalók:
A csésze 2,5 dl-es!
az alaphoz:
1 csésze csokis graham keksz dara
5 evőkanál sótlan vaj olvasztva
1/4 csésze cukor
A hozzávalókat összekavarjuk és egy kb. 18 cm átmérőjű és 3cm magas  tortaformába nyomkodjuk. 180 fokra melegítve sütőben 10 perc sütés, majd 15-20 perc hűtés.
a krémhez:
1  1/4 csésze tejszín
255 g  kb. 65 %-os  csoki darabolva
2 nagy tojás
1 teáskanál vanilia kivonat
1/4 teáskanál só
Melegítsük fel a tejszínt és öntsük a csokidarabokra egy másik tálban pedig keverjük össze a tojást, sót és vaníliát, majd a csokis tejszínhez öntve ismét egy kis kutyulás. A torta alapjára öntjük és 20-25 percig ismét sütjük. Akkor jó, ha a szélétől kb. 3 cm-re kezd szilárdulni de a közepe még " lötyög", mert de ezt már biztosan tapasztalatból mindenki tudja a tojás a hűlés közben is szilárdul még és mert tart a sülési folyamata.
1 óra pihi után következhet a máz:
2 evőkanál tejszín
50 g csoki darabolva
1 teáskanál kukorica szirup
1 evőkanál melegvíz
A tejszínt forraljuk fel, belerakhatjuk a csokit, kukorics szirupot, és vizet, majd kutyulás és a dermedt torta tetejére önthetjük. A tortát óvatosan körkörösen mozgatva elterítjük a mázat, hogy egyenletesen vonja be a krémet.  1 óra pihi és megkóstolhatjuk munkánk gyümölcsét vagyis tortáját.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for Blogger...