2011. szept. 22.

Egy kreatív ötlet az üres falakra szinte a semmiből!!!


Már lassan 2 hete térülök-fordulok a fal körül tapétaragasztós üveggel a kezemben, meg ollóval, hol egy csatornát, hol egy szigetet mellékelek még vagy éppen szabom a Földet!
A fickók a családban csak azt remélik a világtérkép nem így készült!
De most jöjjön a lényeg. Régóta fáj a szívem egy világtérképes képért az Ikea-ból, de nagyon sajnáltam érte az árát, meg a gyerek ki tudja meddig tűri. A Vaterán kb. 3 évvel ezelőtt találtam egy régi iskolás térképet , de az eladó csúfondárosan átvert, és 5000 Ft-tal a zsebében szépen lelépet, legyetek óvatosak!!!
Azóta is tervezem poszterrel így vagy úgy, de igazi jó megoldás, ami kis költséggel jár nem találtam.
De most meg van. Bármit meg lehet formázni és mintázni, ha követitek a lépéseket:
1.legyen egy minta térkép vagy kép,amit pausz papíron átmásolhatsz, nekem sütőpapírom volt kéznél, ez is jó a körvonalhoz.
2.ha készen van az átrajzolás egy vonalzóval 5x5 cm-es kockákra osztottam a képet.

3.halványan látszik sajnos, de a tapéta hátoldalát is felosztottam de 10 centis kockákra, ezzel nagyítottam is a térképet, plusz ez segítette az átmásolást, mert kockánként haladva másoltam, sütőpapír egy kockájáét megnéztem és ugyanazt átrajzoltam a tapéta egy kockájába.
4.jöhet a kencefice, semmi extra csak tapétaragasztó

5.a sütőpapíros hálót segítségül használva ki lehet számolni mi hová kerüljön, azután pedig saját karaktert adhatunk az egésznek, nálunk a kevésbé komoly és kissé szeleburdi összevisszaság a nyerő, így lett benne egy kis szín csomagolópapírokból, ajándék tasakokból, betűkockákból és betű kártyákból
A méretet nem mondtam még,  kb. 100 cm x 140cm lett. Jó szórakozást!
Ha tetszett megoszthatjátok, köszönöm.
kisFlanc

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for Blogger...