2011. aug. 30.

Egy kis francia hangulat


Bár nem számoltam be nyári kiruccanásaimról, de így utólag elárulom egy úticél Franciaország volt. Persze mondanom sem kell mennyi magazinnal a honom alatt hagytam el az országot, beteges magazin és  könyvgyűjtő vagyok, noná, hogy  nem bírtam ellenállni a bőséges választéknak és igényes szakmai lapoknak.
Valahogy a francia stílusérzék az megmagyarázhatatlan és utánozhatatlan, akár a belsőépítészetet, akár a lakberendezést vagy a styling munkát nézem. Nincs erőlködés és görcsölés, összhang viszont, annál inkább.
Példánk tárgya az egyik régi nagy kedvencem a Cote Sud magazin oldalain került a nyilvánosság elé, nem is véletlenül.
Visszafogott szerény színvilágot és berendezést kapunk látványnak, de enyhít és old a humor az élénk piros színárnyalat pöttyei és persze már az első képen szembe jön egy régi kopott berendezési tárgy, ami nélkül talán nincs is francia lakberendezés. Szinte kötelező.
A tér légies berendezése előnyös, ha egy nagy térben több funkció kerül egymás mellé, így a sok berendezési tárgy nem teszi nehézkessé és megközelíthetetlenné akár a kanapét, akár az ablakot stb.
A konyhában tovább folytatódik a légiesség, de mellészegülnek a modern konyhai kiegészítők és a rozsdamentes acél kemény ridegsége, amihez pedig lágyításként vagy ellensúlyozásként csatlakozik a fa, a maga természetes megjelenésével, színével.  A styling munka csak véletlenszerűen villan meg, de a tér beszél tőle.
A nemes egyszerűség a hálószobákban is fővonal, inkább ügyesen tervezett látvány az építészeti adottságokból kifolyólag,  fogják meg a pillantást, mintsem tolakodó dekor tárgyak tömkelegével. A színpaletta még most is ugyanaz, háttérben a kemény fókuszponttal, fekete és fehér párossal, gyönyörű.
A kollégiumszerű puritánság:
A benti összhang és ellentétek vonzás elmélete a kültéren is folytatódik.
ffff Fotók Bernard Touillon a Cote Sud
Következtetés a végére, a tervező Elke Dante egészében tekintett a házra, a kint és bent nem különül el egymástól, plusz kapott egy ellentétek vonzásában alkalmazást, amitől mi szájtátva maradunk, én legalábbis.
Ha tetszett, hát osszatok meg, hogy szaporodjunk, ami különösen nekem jó, de ez mozgatja az ihletemet. Köszönöm mindenkinek, és a játékot ne feledjétek, tálcán kínálom a levendulát!!!!
Szép napot mindenkinek, jó munkát!
kisFlanc

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for Blogger...