2011. márc. 6.

Thaiföld l.rész/Patong


Régóta nem jelentkeztem újabb bejegyzéssel, aminek eleinte műszaki okai, későbbiekben utazás állt a hátterében. Azt sem tudom hol kezdjem...  kiestem a gyakorlatból!
Bár tudom, hogy sokan jártak már Thaiföldön és ennél bővebben tudnának élmény- és képanyaggal szolgálni, de talán valakinek éppen ezek a képek vagy megjegyzések válnak hasznára és lendítenek a kedvén, hogy következő úti célja Thaiföld legyen.
Mi egyénileg szerveztük az utat nem az utazási irodák ajánlatait böngésztük, internet segítségével lettek intézve a dolgaink és  minden a lehető legjobban sült el, kivéve a visszautat, ami kb. 20-22 óra lett végül , a beígért 12 helyett és az éjszaka közepén szembesültünk vele, hogy a bőröndjeink nem érkeztek meg, akkor kívántam pár szép dolgot sok mindenkinek, de 2 nap múlva megkaptuk az elkóborolt cuccokat, így már az is megszépült kalandnak számít.
Bevallom nem igen kívánkoztunk vissza és mellbevágó élményben volt részünk, eszméletlen szélsőségek között lavíroztunk és bámultunk ki a fejünkből, leesett állal és csodálkozó arccal.
Gyönyörű tengerpartok, kitűnő szállodák, melyek, ha a nyüzsiben is vannak a hátrányaikat plusz szolgáltatásokkal kompenzálják, legyen az látványban, esetleg szolgáltatásban kínált kuriózum. Ezt az olyasfajta óvatos duhajoknak említem meg, mint amilyen én is vagyok..:-) Ha pedig valaki merész és bevállalós, akkor beköltözhet a tuti kis bungik valamelyikébe. Külsőre az sem rossz...
De vissza a képekhez, ne várjatok extra minőséget és profi beállításokat, mert ezek a kisflancos bénások, na meg nehéz volt úgy fotózgatni és válogatni, hogy a családom tagjai, esetleg testrészei ne lógjanak be egy-egy sarokban és voltak néha plusz nehezítő tényezők is. Tehát igazi turista képek lesznek!
Ez a patongi strand, nem az igazán fehér homokos, az inkább Phi Phi (de erről majd később), mások szerint zsúfolt, szerintem pedig még nem láttak olaszországi tengerpartot, ebben az időszakban legalábbis  tűrhető volt a népsűrűség.
Phuket,Patong beach

Phuket,Patong beach

Phuket,Patong beach
Phuket,Patong beach

kisflanc a homokban
A stranddal párhuzamos utca, nagy forgalommal:

Phuket,Patong beach
Bliss Hotel nagyon jó kis hely, szép, tiszta, kényelmes, és az egyike azon szállodáknak, amelyek közvetlenül a parton vannak:
Phuket,Patong beach, Hotel Bliss
Phuket,Patong beach, Hotel Bliss
Phuket,Patong beach, Hotel Bliss
Phuket,Patong beach, Hotel Bliss
Phuket,Patong beach, Hotel Bliss
Phuket, Patong beach, HotelBliss
A közlekedés nagyon pörgős, kicsit az egyiptomi elméletekre hasonlít, de a népszerű helyi közlekedési eszköz a tuk-tuk bárhová képes elrepíteni és nem is túl drága.
tuk-tuk sor, Patong

a busz
Mára ennyi, mindenkinek szép napot, ha még cidri is van!
Folyt.köv.
Kisflanc

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for Blogger...