2011. márc. 9.

Thaiföld ll.rész/Phi Phi


Ki emlékszik  A part című Leonardo Dicaprio filmre?  2000 márciusában került bemutatásra a mozikban, de jelen esetben nem a főszereplő a lényeg és nem a történet, hanem a helyszín. Hogy a következők még nagyobb nyomatékot kapjanak, hatásvadász módon még a filmzenével felpörgetett kisfilmet is mellékelek, mert ez így lesz teljes! ( Ráadásul bővíti a bemutatóanyag tartalmát.)

Kho Phi Phi Ley nem túl nagy, lakatlan és talán 4 km-re fekszik Kho Phi Phi Don-tól. Majdnem teljesen függőleges meredek sziklák és  búja, lélegzet elállító növényzet jellemzi.
A part című film helyszíne a Maya-öböl is egy ilyen sziklákkal körül ölelt lélegzetelállító öböl, fehér homokkal, kékes vagy zöldes színű vízzel, napfénnyel és ennek köszönhetően rengeteg turistával. Ami persze zavaró, de hát valamit valamiért és mi is csak turisták voltunk.
Ez egy páratlan természeti csoda, szitne felfoghatatlan és feldolgozhatatlan a szemnek, agynak, léleknek. Leírni, nem kell erőlködnöm, mert nem sikerül, látni kell.
És következzenek a "remekművek", mint emlegettem, néha bevillan valaki, pl.a kisebbik fiam, mivel háttal áll  ezért merészeltem felhasználni a képet.:-)
Maya-öböl,Ko Phi Phi
Rajta kívül a speedboat sereg látszik még, amivel ide érkeznek a turisták, azzal utazni is nagy élmény volt, páran berogytak tőle teljesen, érdekes módon felnőttek. ( A gyerekeim keményen állták a pattogást és a kapitány éles kanyarjait, ami egy kis parasztvakításnak tűnt, de mulatságos volt, mert mindenki a másik arcát és a hajón kívülről kapaszkodó kéttagú legénységet vizslatta, vajon megvannak-e még?)
Nem győzöm ismételni, a képek minőségét sok minden befolyásolta, így ezért elnézés, ha pedig belegondolok akkor valószerűbb megjelenítés ez, mint egy útikönyv vagy egy katalógus fotósorozat. Nézzük a jó oldalát!
Maya-öböl,Ko Phi Phi
Maya-öböl,Ko Phi Phi
Maya-öböl,Ko Phi Phi
Annyira fehér volt a homok és visszaverte a fényt, hogy minden szikrázott.....
Maya-öböl,Ko Phi Phi
Maya-strandról egy kis úton át lehet sétálni a sziget túloldalára, ahol a szintén megdöbbentően szép Ao Phi Leh helyezkedik el meredek sziklákkal.( A képeken nem én szerepelek!)
A szigeten átvezető kis ösvény:
Maya-öböl,Ko Phi Phi
Maya-öböl,Ko Phi Phi
Maya-öböl,Ko Phi Phi
Maya-öböl,Ko Phi Phi
Maya-öböl,Ko Phi Phi
Maya-öböl,Ko Phi Phi
Maya-öböl,Ko Phi Phi
A sziget közepe, ahol felfedeztem egy brigádot, akik erősen építgettek valamit és sátrat vertek, látszott hosszabb távra berendezkedtek.
Maya-öböl,Ko Phi Phi
Maya-öböl,Ko Phi Phi
Ko Phi Phi
Kho Phi Phi
A sziget túloldala, egy apró kilátóval:
Kho Phi Phi
Kho Phi Phi
Kho Phi Phi
A túloldal:
Kho Phi Phi
Kho Phi Phi
Kho Phi Phi
Végül megpróbáltam nyomomat hagyni a Maya-beach homokjában, de letaposták a japán turisták, azért önmagam árnyékát sikerült megörökíteni.
Kisflanc, Maya beach, Ko Phi Phi
Az önfotó, s mielőtt megkérdeznétek, nincs ekkora bicepszem, a látszat csal, hiszen alig ütöm az 51 kg-ot is.
árnyéka vagyok önmagamnak,Kisflanc, Maya-beach,Ko Phi Phi
Jártunk még körbe, keresztbe meg kasul, megálltunk majmokat etetni, látuk a Viking barlangot, aminek mára már csak a fecskék fészkei adnak értéket és nem a kalózok, mint régen. Megálltunk ebédelni a Ton Sai öbölnél, ahol a piskóta szerű földnyelvéről anno mindent lemosott a víz, ez kicsit hátborzongató volt, de kétségtelenül gyönyörű. És életemben először láthattam ici-pici lakatlan szigetet is.
Ezekről már fotókat nem csak videót tudnék mutatni, melyek itt nem kerülnek lejátszásra.
Ko Phi Phi Ley-től és a Maya-beach-től mástól kölcsönzött filmmel búcsúzkodom, azért remélem még láthatom!

Még most sincs vége, folyt.köv!
Szép napot mindenkinek! Kisflanc

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for Blogger...