2011. márc. 13.

Szigorúan férfiaknak!


Elegáns munkahely férfiak számára. Ötemeletes régi villát újított fel egy nemzetközi befektetési cég irodájának Angliában, igazi nagymenô stílusban. Elegánsan és luxus kategóriásan. (Mindent az alkalmazottakért jelszóra.)
Az elôzô tulajdonosoktól megmaradt márvány berakásos kandallókat, mozaikokat és párkányokat ügyesen ötvözte az SHH tervezô csapat a korszerû berendezési tárgyakkal. Az így kapott közeg varázsolja azt a hangulatot, amely impozáns és kissé félelmetes, nagyon tekintélyt parancsoló enteriôr, s talán nem is véletlen, hanem tudatos tervezés.
A sötét tónusokat és a fekete-fehér karakteres keménységét a világítás technika még drámaibbá teszi. Az ügyesen vegyített lámpák a Foscarini és Michael Anastassiades tervezôktôl, folytatják a modern és régi hangulat vegyítését, amelyek tovább adják a stafétát a berendezés többi darabjának, az Eames széknek, íróasztalnak, recepciós pultnak, olyan ez mint egy dobálós játék.
Mintha mindenki csak passzolna, de mégis egy csapatban vannak, persze nem az a tipikus tornacipôs farmeres hely, hanem igenis gentlemaneknek való, nagyon dögös iroda, ami már inkább egy angol clubra hasonlít és nem munkahelyre. Lehet hogy ez a cég hatékonyságára is jó hatással van? Szerintem igen! Uraim tessék befektetni az iroda terveztetésbe! :)
A tervezôkrôl pedig azt érdemes tudni, hogy David SpenceGraham Harris és Neil Hogan alapították az SHH-t 1992-ben, mára 50 ember dolgozik nekik világszerte, nemcsak építészettel, hanem dizájnnal és brandinggel is foglalkoznak. Luxus kategóriában utaznak, számos night club, vállalat és iroda tervezése mellett, a kliensek között szerepel a Sheraton szálloda, az AdidasPizza Hut vagy a McDonald's is. Jó kis referencia, de hát azt hiszem ez érthetô, mert a végeredmény magasan viszi a pálmát!

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for Blogger...