2011. febr. 1.

Na ez már döfi!


Az indusztriális lakberendezési hullám már elég régóta belopta magát a szívembe és nagyon tetszik, hogy nemcsak teljesen önállóan ural tereket, hanem bátran kombinálható más stílusokkal, lágyítva és kiemelve önmagát.
Nagyon jó megoldás ez akkor, ha az együtt élő férfi és nő nem tud dönteni, mert a nő ragaszkodik és kedveli a XXl. századi romantika vintage vagy kopott sikk hangulatát, ami egy férfinak nagy teher és kín, ezért hogy sínen legyen a kapcsolat jöhet a kompromisszum, vagyis az indusztriális stílus bekavarása. Tökéletes párosítás.
Bár ebben a példában nem ezen lesz a fő hangsúly (férfi&nő), hanem a merész és szokatlan megoldásokon. Tehát, ha kedveled a nem mindennapi megoldásokat ez a lakás pont neked való:
A gyönyörű Le Corbusier LC4 fekvő fotel, fehérített hajópadló, kopott láda újságtartóként, lelógó villanykörték érdekes keverés de nagyon kellemes végeredmény.
Konstantin Grcic cement lábon álló One széke mellé beillesztett Jaime Hayon hajlított széke és a kedvencem a Philip Stark "szellem "széke, utánozhatatlan stílusérzékről és merészségről árulkodik.
Persze nincs igazi francia lakberendezés, ha nincsenek régiségek vagy lepukkant használati tárgyak az enteriőrben.
Az érdekes méretű nappali (16x5 méter) ügyes felszeletelése és térszervezése jó példa a tökéletes tervezésre és helykihasználásra. A keresztbe fordított kanapék, amelyek még véletlenül sem egyformák, mint térválasztó is szerepet kapnak, de nem zavaróak, mivel a magasságuk szemmagasság alá esik. Így van is meg nincs is.
Az ellentétek vonzásában! Bár az asztal nem az idő martaléka, hanem mesterséges módon kopott, de ettől az apróságtól simán eltekinthetünk, hiszem tökéletes, még ha utánzat is.
Apró jelenetek.
Szürke konyha, polírozott betonfelületek, épített tárolók, asztalként pedig két iskolapad feketére pingálva és szembe fordítva egymással.
Hálószobák, fürdőszobák, majd ezek után jön a hideg zuhany és az ámulat, magyarázat a nappali méretére, az ablakok furcsa formájára, mindez egy hajó belsőrészében történt. Nagyon komoly!!!

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for Blogger...