2011. jan. 30.

Gyere velem Marokkóba!


Ki gondolná Marokkó utcáin sétálgatva, hogy az egyébként ütött-kopott nagykapu mögött ilyen csodálatos világ lapul? Míg a francia negyedben jóval kirívóbbak és látványosabbak az épületek, a  régi városrészekben minden szemtől elzárt házak, egyszerű falak és kapuk az, amit ember láthat.
Feltételezések szerint a kapu és fal megvédi a házat a rossz szándékú pillantásoktól, ami így misztikus és babona ízű állítás, értelmezve viszont teljesen igaz és ésszerű elmélet.  Talán ezért is tűnik annyira titokzatosnak ez a világ, és azért is örülök annak, ha ilyen gyöngyszemet találok, mert nemcsak különleges atmoszférájú házat fedezhetünk fel, hanem begerjedt kíváncsiságunkat is helyre teszi a barangolás egy egzotikus világban a nagy kapu mögött. Titkot kaptunk a kulccsal együtt!Elmaradhatatlan a víz a kertben, ami nemcsak a klíma miatt fontos részlet, de elengedhetetlen a spiritualitás szempontjából a test és szellem együttes szükséglete.
A legelegánsabb ( most haza is beszélek egy kicsit) fekete-fehér burkolat variáció mindenhol megjelenik, kint,bent, folyosó, háló, lépcső...
Színekben tobzódva de főként, vörös, arany, lila, fekete, matériákban főként bársony és selyem, nemes és drága anyagok mind-mind elmaradhatatlan velejárója az egzotikus hangulatnak, amelyek a luxus érzetet gerjesztik az emberekben az érzékeken keresztül.
Az apró részletek mindig nyomatékosak, felejthetetlen villanások, legyen az asztal kagyló berakással vagy akár egy menta tea ezüst tálcán, leskelődés egy kis ablakon keresztül, jelenetek, amelyek megmaradnak az emlékezetben, ha Marokkóra gondolunk, tanítás nekünk, a kevesebb néha több elméletre.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for Blogger...