2010. szept. 6.

Modern stílusú mediterrán ház


Na két dudás egy csárdában, ugye nem fér meg, de ebben az esetben úgy egymásba fonódtak, mintha az ég is így alkotta volna meg a két stílust. A modern és mediterrán összekeveredéséről áradozom. Ez az eset nagyon jól példázza miként fér meg egymás mellett két teljesen különböző vonala a lakberendezésnek vagy építészet és belsőépítészet kategóriákat is említhetném, mert már az épület külső és belső építészeti kialakításán is szembetűnő a mixelés.
Gyönyörű visszafogott neutrális színekkel kivitelezett és berendezett ház, amelyben a letisztult modern berendezési tárgyak feltűnés nélkül vegyülnek a természetes anyagokkal, antik tárgyakkal.
A nem mindennapi bejárat fém nyílászáróval
Elemezve: kis előkert a bejárat előtt, közepén tóval, tipikusan mediterrán tetőszerkezet, mediterrán tetőcseréppel,  a nyílászárók fémből készültek mégis tökéletesen illeszkednek a ház karakteréhez.
belépő sőt ez már aula:-)
A régi burkoló anyagok, gyönyörű gerendák,  antik berendezési tárgyak ritmikus és visszafogott elrendezése eredményezi a különleges miliőt, ami kívül belül végig fut a házon.
visszafogott szinekkel
Légies tér, a bútorok ügyes választásának és keverésének köszönhetően.
nappali
Gyönyörű optikai súlypont a nappaliban a kandalló, melynek két oldalán szimmetrikus elrendezésben lettek elhelyezve a berendezési tárgyak és bútorok. A kandalló tűzterének színe pedig megismétlődik a vázában, a kovácsoltvas székben, a szék pedig, bár a képről nem látszik további kapcsolódási pont a nyílászárókhoz.
még egy nappali
Ahol a fának és annak színéhez kontrasztként megjelenek a kék szín árnyalatai.
antik asztalka, olajfa ága
és ha képen leírtak még kevésnek számítanak, oldalról a francia stílusú idő érlelte faajtó, és a burkolólap teszi tökéletessé ezt a kis falfülkét, igazolva, a kevesebb néha több....
túlzásoktól mentes konyha
Néhány ritmikusan elrendezett kis apró régiség, és a modern konyha, melyben két bútorcsaládból válogatott szekrények lettek beépítve, minden ócska túlzástól és zsúfoltságtól mentes használható helyiséggé szerkesztve.
az ablak és szekrény
Első ránézésre nem is tűnik fel, csak ha összefüggést szeretnénk keresni, a formák és osztások. Hasonlít?:-)
hálószoba
Ritmus, párosítás, visszafogott színek, régi és új.
gyüjtemények
Tökéletes méretezésű függönyök, sem hosszú és sem derékban szabott béna rongyok, pontos, precíz tervezés, és a lényeg nincs levélmintás organza, lilával kombinálva, vagy arany szállal befuttatva. Egyenesvonalú visszafogott szekrényben pedig gyűjtemény, ritmus, szín. ( Nem véletlen, hanem direkt és tudatos.)
fürdőszoba
Semmi túlzás, ez csak igazi relax.
egy terasz
Gondozott, ápolt mégis buja kert, emeleti terasszal.
fetrengő
No komment....
még mindig kültér
Még mindig terasz, csak ez már a sokadik, fonott bútor, fa bútor, épített bútor, kandalló, és ha játszint van a vázában, mindjárt megüt a guta, olyan irigy vagyok....
ha nem is minden levendula ...
a kék és lilás színű virágok direkt kapcsolat a nappali kékségéhez...
vendégeknek
van ennél hangulatosabb vendégvárás?

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for Blogger...