2010. aug. 2.

A kamra és Jamie Oliver


Mindenki életében központi helyen szerepel a kamra. Ne nevessen senki, csak gondoljátok végig! Szükségünk van rá, ha nincs a lakásban külön erre a célra kialakított helyiség, akkor is legalább egy szekrény, polc, vagy tárolórész átveszi a kamra funkciót.  Ezzel pedig, már csak annyi a gondom, mivel nincs szem előtt, nem nyeri el túl gyakran gondoskodásunk és figyelmünk középpontját, inkább a szükségszerűség amire törekszünk, a tervezést már említésre sem méltatom. Pedig nem lenne túl nehéz jól rendszerezett tárolók mellett egy kis lelket is hozzáadni. Emlékezzetek vissza Jamie Oliver, kamraszerű konyhájára, amikor a kertből szedett zöldségeket dobálta össze.
Jamie Oliver és a kiskonyha
Egyszerűség és a bőség megnyugtató érzése töltötte meg az ember lelkét, az ilyen hagyományos tároló láttán, de még is különleges hátteret szolgálva a műsornak. Azért említeném meg, mert  az angol Elle decoration magazinban bukkantam egy tálalószekrényre, amiben a Jme oldalon beszerezhető ételtárolókat reklámozták. És megvilágosodtam!  Sajnos a képet nem tudtam csak így megmutatni de a bejegyzés ennek az inspirációnak köszönhető.
az inspiráló reklám
És most nem is a forgalmazott kiegészítőkön van a hangsúly, hanem a látványon, ötleten. A világításra is gondolva, rengeteg jólszituált lámpacsoda közül választhatunk az egyszerűség báját szemelőt tartva.
ajánlott világítás
ha tálaló szekrényünk van...
dekorált polc szenvedélyes kézimunkásoknak
fogas, akasztó, kampó
a gyengébb idegzetűeknek ezt a tárolási módot nem ajánlom, de nagyon látványos az kétségtelen
kamra hangulat
kamra hangulat
kamrához valók
kamrához valók
cimkézni
elegáns tárolás
Tárolásra simán használható a kidobásra szánt befőttes üveg, kosár, doboz  vagy (az egyik ismerősöm esetében és követhető példának is nagyszerű), a bevásárlóközpontból elkért és ingyen megszerzett (egyébként kidobásra szánt, minő pazarlás!) fa gyümölcsös láda, amit lefestett és feliratozott. Tehát nem kell ide a legmenőbb borhűtő, elektronikus berendezés, high-tech cucc, sokkal inkább fantázia, ötlet,  lendület és máris kész a mi kis éléskamránk. Hát most már csak annyit fűznék hozzá, hogy melóra fel!

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for Blogger...